Home » Ethias Trophy » Goffin schrijft jubileumeditie Ethias Trophy op zijn naam

Goffin schrijft jubileumeditie Ethias Trophy op zijn naam

Goffin schrijft jubileumeditie Ethias Trophy op zijn naam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-31) heeft zondag het Challengertoernooi van Bergen gewonnen. In de finale liet hij zijn landgenoot Steve Darcis (ATP-355) weinig kans en stak hij na twee relatief korte sets zijn zesde toernooizege van het seizoen op zak.

De finale van de tiende editie van de Ethias Trophy beloofde voor vuurwerk te zorgen. De Lotto Mons Expo was dan ook tot in de nok gevuld voor het duel tussen Goffin en Darcis. Na een gelijkopgaande start, kreeg Goffin bij 2-2 de eerste breakkansen, die hij ook meteen verzilverde. Bij 4-2 versierde de 23-jarige Waal een nieuwe break en leek Darcis uitgeteld. Shark brak echter verrassend terug, maar verloor in het daaropvolgende spel opnieuw zijn opslag: 6-3.

Steve Darcis - © Fotoplaza | Christophe Moons

Ook bij het begin van de tweede set waren de twee landgenoten aan elkaar gewaagd. Net als een halfuur eerder was het Goffin die als eerste een breakkans kon forceren en verzilveren bij een 4-3 voorsprong. Even leek het of Darcis ook nu weer meteen voor de re-break zou zorgen, maar Goffin boog een 15-40 achterstand vol vertrouwen om met enkele sterke opslagen en legde zo na één uur en tien minuten de 6-3 en 6-3 eindcijfers vast.

“Ik wil eerst en vooral Steve feliciteren met wat hij deze week heeft laten zien”, zei Goffin in zijn overwinningsspeech. “Het was fantastisch om in de finale tegenover hem uit te komen. Een Belgische finale op de tiende editie van de Ethias Trophy, daar kon de organisatie op voorhand alleen maar van dromen.” Nadat Goffin zijn vriendin Stephanie bijna vergat te bedanken, kregen hij en Darcis hun trofee uit handen van ontslagnemend premier en burgemeester van Bergen Elio Di Rupo en Bernard Thiry, de directeur-generaal van Ethias.

Bergen is het vierde Challengertoernooi dat Goffin dit jaar op zijn naam schrijft. Eerder dit seizoen won de Belg ook al de ATP-toernooien van Kitzbühel en Metz.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws