Home » ATP » Goffin snelt naar hoofdtabel in Genève

Goffin snelt naar hoofdtabel in Genève

Goffin snelt naar hoofdtabel in Genève

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-114) heeft de hoofdtabel bereikt in Genève (ATP 250, Zwitserland). Hij liet slechts één spelletje liggen tegen zijn Nederlandse opponent.

In Genève startte Goffin zaterdag goed aan de kwalificaties met een vlotte zege. Hij moest in de tweede kwalificatieronde spelen tegen de Nederlander Gijs Brouwer (ATP-241). Goffin won de eerste twee duels tegen Brouwer en startte als favoriet tegen zijn tegenstander.

Goffin vloog voorbij de Nederlander Brouwer in amper 51 minuten. Vanaf 1-1 in de eerste set verloor hij geen enkel spelletje meer. Met 6-1 en 6-0 boekte de Luikenaar een snelle zege. Hiermee tankt hij vertrouwen voor Roland Garros dat bijna begint.

De tegenstander van Goffin op de hoofdtabel is nog niet bekend. Hij speelt tegen een andere kwalificatiespeler, het 19-jarige talent Alex Michielsen (ATP-69) of de Australiër Rinky Hijakata (ATP-79).

In Genève is er een mooi deelnemersveld met Novak Djokovic (ATP-1) als topreekshoofd, Casper Ruud (ATP-7) als tweede reekshoofd, Taylor Fritz (ATP-13) als derde reekshoofd en Ben Shelton (ATP-14) als vierde reekshoofd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws