Home » ATP » Goffin stunt tegen Del Potro én bereikt halve finale Cincinnati

Goffin stunt tegen Del Potro én bereikt halve finale Cincinnati

Goffin stunt tegen Del Potro én bereikt halve finale Cincinnati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wat een stuntwerk van David Goffin (ATP-11) op het ATP-toernooi in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 6 335 970)! Een paar uur na de zege tegen Kevin Anderson (ATP-6), knokte Goffin zich voorbij nummer drie Juan Martin Del Potro naar de halve finale.

David Goffin (ATP-11) triomfeerde vrijdagavond Belgische tijd knap tegen de Zuid-Afrikaan Anderson. Enkele uren later, zaterdagnacht Belgische tijd, moest de Luikenaar al de kwartfinale spelen in Cincinnati. Hij stond voor een moeilijke opgave tegen de Argentijn Del Potro, het nummer drie van de wereld.

In een spannende strijd van twee uur waren Goffin en Del Potro aan elkaar gewaagd. Beide spelers serveerden sterk in de eerste set. Del Potro kreeg één breakbal maar Goffin werkte het breakpunt weg. Onze landgenoot kon geen enkel breakpunt forceren op de opslag van Del Potro maar was in de beslissende tiebreak nipt de sterkste met 7-5.

De tweede set leverde een heel andere partij op. Bij 1-1 ging Goffin met een backhandwinner door de opslag van Del Potro. De Argentijn brak echter terug en kreeg bij 5-4 op Goffins opslag drie setpunten. De Belg bleef echter koelbloedig en redde de drie setballen. Er kwam opnieuw een tiebreak en daarin haalde Goffin het met 7-4 na een spannend duel van twee uur. Met een sublieme winner maakte hij een einde aan de partij. Kijk en bewonder hieronder.

Goffin was in de wolken met zijn plekje in de halve finale: “Het was een zware dag. Er was een grote intensiteit tegen Delpo met sommige rally’s met zijn sterke backhand, daarom was het tactisch niet gemakkelijk om een oplossing te vinden. Maar op het einde haalde ik het in twee tiebreaks. Ik ben heel blij dat voor de eerste keer in de halve finale sta!”

Onze landgenoot had het ook over zijn toernooi tot dusver: “Sinds mijn eerste partij ben ik gewoon aan het vechten. Ik beweeg goed en voel me mentaal fris. Elke match speel ik beter en beter. De eerste zege tegen Tsitsipas in de eerste ronde gaf me wat vertrouwen en daarna speelde ik steeds beter tegen Benoit Paire en Kevin Anderson.”

In de halve finale wacht voor Goffin een duel met nummer twee Roger Federer die Stan Wawrinka (ATP-151) klopte. Goffin kijkt ernaar uit: “Hij speelt altijd heel goed hier in Cincinnati. Hij houdt van het Centre Court en van de snelle ondergrond. Het gaat niet gemakkelijk zijn. Het is altijd speciaal om tegen Roger te spelen. Je moet gefocust zijn en doen wat je moet doen. Het zal zoals altijd een zware partij zijn.”

Bekijk hieronder nog de hoogtepunten van de kwartfinale tussen Goffin en Del Potro.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws