Home » Geen categorie » Goffin viert start 2013 met overwinning

Goffin viert start 2013 met overwinning

Goffin viert start 2013 met overwinning

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aftellen naar 2013 zal er voor David Goffin niet bij geweest zijn. Op Nieuwjaarsdag stond namelijk zijn eerste partij van het seizoen gepland. Goffin vierde het nieuwe jaar dan maar met een eenvoudige overwinning tegen Matthew Ebden.

David Goffin (ATP-46), vanaf dit seizoen met zijn eerste officiële kledingssponsor Lacoste, wacht dit jaar vooral de taak om te tonen dat 2012 geen toevalstreffer was. Een derde en vierde ronde op een grand slam en een plaats in de top-50 van de wereld vragen om bevestiging, en daarmee start La Goff op de Brisbane International (ATP 250; $ 436 630)  in Australië. In de eerste ronde werd hij uitgeloot tegen thuisspeler en wildcard Matthew Ebden (ATP-105).

Goffin, die zich in het verleden wel eens durfde te verslikken in lager geplaatste spelers, begon meteen sterk aan de match. In de eerste set kwam hij geen enkele keer in de problemen. Met knap tennis dreef hij Ebden tot wanhoop. Met twee breaks verzekerde hij zich even later van de eerste set: 6-2.

De tweede set kende ongeveer hetzelfde verloop. David Goffin bleef op een hoog niveau spelen en Matthew Ebden kon geen antwoorden vinden. Opnieuw brak de Belg tweemaal door de opslag van de Australiër, en hoewel het nog even moeilijk werd toen hij twee breakpunten tegenkreeg, stoomde hij toch door naar opnieuw een 6-2 overwinning en dus een plek in de tweede ronde.

In die tweede ronde neemt David Goffin het op tegen het zevende reekshoofd, de Oostenrijker Jürgen Melzer (ATP-29). Hun enige vorige ontmoeting was vorig jaar in Valencia, toen Melzer in twee spannende sets aan het langste eind trok. Goffin kan zich echter volledig concentreren op die match, want vandaag werd hij aan de zijde van Filles Muller uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel. Tegen de Britse tweede reekshoofden Colin Fleming en Jamie Murray, werd het een spannende strijd, die uiteindelijk in details beslist werd: 7-6 (5) en 6-4. Olivier Rochus, die eerder deze week al uitgeschakeld werd in de kwalificaties, heeft dan weer beslist om zich terug te trekken uit het dubbelspel en al direct door te reizen naar Auckland. Daar heeft Rochus volgende week zijn finaleplaats van vorig jaar te verdedigen op de Heineken Open.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws