Home » Ethias Trophy » Goffin voert sterk deelnemersveld aan op feesteditie Ethias Trophy

Goffin voert sterk deelnemersveld aan op feesteditie Ethias Trophy

Goffin voert sterk deelnemersveld aan op feesteditie Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tiende editie van de Ethias Trophy (Challenger, € 106 500 +H) mag opnieuw een sterk deelnemersveld verwelkomen. Onder hen ook vier Belgen: David Goffin, Steve Darcis, Olivier Rochus en Kimmer Coppejans.

Vanaf 29 september is het feest in Bergen. De Ethias Trophy viert namelijk zijn tiende verjaardag en daar horen heel wat extra’s bij. Woensdag werden alvast de deelnemers en enkele van de verrassingen uit de doeken gedaan op de persconferentie.

[one_half last=”no”]In tien jaar tijd heeft de Ethias Trophy een serieuze reputatie uitgebouwd en ook dit jaar kan het toernooi daardoor uitpakken met een geweldige deelnemerslijst. Op de tabel prijken namelijk 12 top 100-spelers. Ook vier Belgen maken dit jaar sowieso hun opwachting op de hoofdtabel. Zowel David Goffin (ATP-45)*, Kimmer Coppejans (ATP-260), Steve Darcis (ATP-354) als Olivier Rochus (ATP-606) kregen van de organisatie een wildcard. Voor die laatste wordt het meteen ook zijn afscheidstoernooi, iets waar de nodige aandacht en bloemen aan gewijd zullen worden. Ook Ruben Bemelmans (ATP-177), Arthur De Greef (ATP-227), Niels Desein (ATP-234), Yannick Mertens (ATP-247) en Julien Cagnina (ATP-341) hadden zich ingeschreven, maar hun ranking was niet hoog genoeg om rechtstreeks op de hoofdtabel terecht te komen. Zij zullen hun plaatsje dus via de kwalificaties moeten proberen af te dwingen.

Maar naast het prachtige deelnemersveld, had de organisatie nog enkele andere interessante publiekstrekkers achter de hand. Zo wordt er ook een heuse familiedag georganiseerd op 28 september. Op 1 oktober is er de 100 % Made in Belgium-dag waarbij onder andere Xavier Malisse, Johan Van Herck en Filip Dewulf een vriendschappelijke match spelen en een meet & greet met de fans doen. Tot slot is er op vrijdag 3 oktober nog een groot feest om het 10-jarig bestaan te vieren. Enkele bekende DJ’s zullen dan voor een toffe sfeer zorgen om het belangrijkste Belgische tennisevenement van het jaar in de verf te zetten.

Alle tickets zijn gratis, behalve die voor de halve finale en finale, en kunnen gereserveerd worden op de website van de Ethias Trophy. Dankzij Tennisplaza België maak je echter ook kans op gratis tickets voor de halve finales en finale of op een prestigieuze Fanpass!

[/one_half]

Acceptance list Ethias Trophy 2014

1. David Goffin BEL (ATP-45) [wildcard]
2. Jan-Lennard Struff GER (ATP-71)
3. Igor Sijsling NED (ATP-72)
4. Jiri Vesely XZE (ATP-77)
5. Tobias Kamke GER (ATP-80)
6. Andrey Kuznetsov RUS (ATP-81)
7. Paul-Henry Mathieu FRA (ATP-82)
8. Thomaz Bellucci BRA (ATP-83)
9. Dudi Sela ISR (ATP-84)
10. Sergiy Stakhovsky UKR (ATP-92)
11. Nicolas Mahut FRA (ATP-95)
12. Andreas Beck GER (ATP-100)
13. Aleksandr Nedovyesov KAZ (ATP-101)
14. Kenny De Schepper FRA (ATP-105)
15. Pere Riba ESP (ATP-110)
16. Stéphane Robert FRA (ATP-117)
17. Andreas Haider-Maurer AUT (ATP-118)
18. Dustin Brown GER (ATP-119)
19. Michael Berrer GER (ATP-121)
20. Norbert Gombos SVK (ATP-126)
21. Farrukh Dustov UZB (ATP-133)
22. Adrian Ungur ROU (ATP-134)
23. Marton Fucsovics HUN (ATP-140)
24. Kimmer Coppejans BEL (ATP-260) [wildcard]
25. Steve Darcis BEL (ATP-354) [wildcard]
26. Olivier Rochus BEL (ATP-606) [wildcard]
27. [qualifier]
28. [qualifier]
29. [qualifier]
30. [qualifier]

 

 

[alert type=”block” title=”ATP verplicht organisatie om David Goffin wildcard te geven”]Hoewel David Goffin met zijn ranking makkelijk rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel van de Ethias Trophy, moet hij toch een wildcard krijgen van de organisatie vooraleer hij daar ook daadwerkelijk kan aantreden. Oorzaak is een speciale regel die stelt dat Challengertoernooien enkel open zijn voor spelers buiten de top 50. Op die manier probeert de ATP er voor te zorgen dat Challengers niet overspoeld worden met toppers waardoor anderen minder kansen krijgen om te klimmen op de rankings. De spelers die wel bij de beste 50 van de wereld horen kunnen uitzonderlijk wel deelnemen, maar dan moeten ze uitgenodigd worden door de organisatie (met een maximum van twee spelers per toernooi). Daardoor verliest de organisatie wel een uitnodiging voor een speler wiens ranking niet hoog genoeg is om rechtstreeks geplaatst te zijn. Top 10-spelers kunnen dan weer nooit deelnemen aan een Challenger.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws