Home » Grand Slam » US Open » Goffin voorbij Struff naar achtste finale op US Open

Goffin voorbij Struff naar achtste finale op US Open

Goffin voorbij Struff naar achtste finale op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-10) heeft zich geplaatst voor de achtste finale op de US Open. Hij kende een dipje in de derde set maar haalde het uiteindelijk in drie sets tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-58). Nu wacht een duel met ex-US Openwinnaar Marin Cilic (ATP-7).

Op Court 17 stond Goffin tegenover de sterk serverende Duitser Struff. In de eerste set begon onze landgenoot knap aan de partij. Bij een 2-1-voorsprong ging hij door de opslag van zijn tegenstander. De Belg serveerde sterk en verloor slechts zeven punten op zijn opslag in de eerste set. Zonder problemen pakte hij de eerste set vlot met 6-4.

In de tweede set domineerde Goffin nóg meer de partij. Hij verloor enkel het eerste spelletje en vloog daarna naar 6-1-winst.

De Belg bleef het overwicht behouden in de derde set. Hij leidde met 4-0 en leek op weg naar een gemakkelijke zege. Toen kende Goffin echter een verrassend dipje. Hij verloor drie keer zijn opslag waardoor Struff voor de set kon serveren. De Duitser sloeg evenwel een dubbele fout waardoor de set in een tiebreak beslecht werd. In de beslissende tiebreak was de nummer tien van de wereld wel opnieuw de sterkste met 7-4.

Goffin reageerde opgelucht op zijn zege na de partij van 2 uur en 14 minuten: “Ik speelde heel sterk in het begin, ik weet niet waarom ik mijn concentratie verloor in de derde set. Struff begon te geloven in zijn spel en was heel gevaarlijk op het einde. Het was zwaar op het einde.”

Door zijn winst staat Goffin voor de tweede opeenvolgende keer in de achtste finale op de US Open. Dit is een evenaring van zijn beste prestatie op de Amerikaanse grandslam.

Nu heeft Goffin een moeilijke opgave tegen Cilic, de winnaar van de US Open in 2014. Cilic stond wel bijna dubbel zo lang als Goffin op het terrein. Hij moest vier uur lang knokken voor zijn zege tegen de jonge Australiër Alex de Minaur (ATP-45). Om 2u22 ‘s nachts plaatselijke tijd haalde de Kroaat het met 4-6, 3-6, 6-3, 6-4 en 7-5.

Goffin en Cilic speelden vijf keer eerder tegen elkaar. Onze landgenoot leidt met 3-2 in de onderlinge duels. Op hardcourt kon Goffin twee keer van de Kroaat winnen en moest hij een keer het onderspit delven.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws