Home » Davis Cup » Goffin weigert selectie voor Davis Cup, Darcis roept vervanger op

Goffin weigert selectie voor Davis Cup, Darcis roept vervanger op

Goffin weigert selectie voor Davis Cup, Darcis roept vervanger op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-112) zal de Belgische kleuren niet verdedigen in het duel met Kroatië in de Davis Cup. Gauthier Onclin (ATP-218) zal hem vervangen.

Goffin werd aanvankelijk opgeroepen voor het duel in de Davis cup Qualifiers op 3 en 4 februari in en tegen Kroatië. De Luikenaar weigerde zijn selectie, omdat hij zich voorlopig wil concentreren op zijn individuele carrière. Aangezien Kimmer Coppejans (ATP-182) maandenlang out is met een elleboogblessure, is de 22-jarige Onclin de geknipte vervanger.

Dit is de Belgische selectie:

  • Zizou Bergs (ATP-129)
  • Joris De Loore (ATP-185)
  • Gauthier Onclin (ATP-218)
  • Sander Gillé (ATP D-26)
  • Joran Vliegen (ATP D-26)

Steve Darcis: “Ik heb vertrouwen in mijn team.”

“Het is natuurlijk jammer om de beste Belgische speler niet te kunnen opstellen, maar het Belgische team gaat elke uitdaging aan. We hebben al ontmoetingen gewonnen zonder David, en niet de minste, bijvoorbeeld in Duitsland in 2017 en in Brazilië in 2019. De spelers in het team zijn allemaal zeer gemotiveerd en in goede vorm. De resultaten in Melbourne voldeden misschien niet aan de verwachtingen, maar we bekijken het positief. Bergs speelde een fantastische eerste set tegen Stefanos Tsitsipas (ATP-7), een set die hij met 7-5 won. De Loore werd uitgeschakeld in de kwalificaties, maar door… Bergs. De eerste set was van hoge kwaliteit en eindigde in een tie-break. Ons dubbelteam haalde de finale in Hong Kong. Onclin speelde een uitstekende wedstrijd in de eerste kwalificatieronde in Australië en heeft een aantal goede prestaties geleverd in de Challenger, dus ik heb alle vertrouwen in mijn team”, aldus kapitein Darcis.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws