Home » Geen categorie » Goffin: “Winnen van mijn idool is een droom die uitkomt”

Goffin: “Winnen van mijn idool is een droom die uitkomt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-8) zorgde voor de twee grootste verrassingen op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000). Hij versloeg Rafael Nadal (ATP-1) en Roger Federer (ATP-2) in dezelfde week. 

“Mijn grootste overwinning ooit. Tegen Federer spelen brengt een grote druk met zich mee.”

Goffin was terecht in de wolken na zijn knappe stunt tegen de Zwitser in de halve finale van de ATP Finals. Hij is de enige speler die in 2017 zowel van Federer als van Nadal kon winnen. Het feit dat hem dat lukte in dezelfde week, is des te indrukwekkender. De reacties in het binnen- en buitenland liegen er niet om, de Belg heeft indruk gemaakt.

“Natuurlijk was het niet makkelijk”, reageerde Goffin na zijn wedstrijd.

“Wanneer ik begon aan de wedstrijd, was ik een beetje nerveus. Ik was gewoon solide aan het spelen. Maar tegen hem is dat niet genoeg, want dat is het perfecte spel voor hem, hij kan dan doen wat hij wil. Ik moest iets veranderen want ik was nog steeds nerveus. Ik voelde de bal beter en aan het einde van de eerste set wilde ik agressiever spelen”, analyseerde de Belg de beginfase van de partij.

“Als je me aan het net ziet, weet je dat het goed zit”

“Van zodra ik de kans kreeg om voor het punt te gaan, deed ik dat. En dat loonde zich. Ik begon beter te serveren en ook mijn forehand liep beter. Ik was echt agressief en ik ging naar het net. Ja, als je me aan het net ziet, dan weet je dat het goed zit”, zei Goffin met een lachje.

De meeste spelers hebben wat bang van de forehand van Federer. Maar Goffin vreesde die kant van het veld niet.

“Ik voelde me comfortabel aan die kant van het speelveld. Zeker met mijn forehand die ik vaak kruiste. Zodra ik de kans had om langs de lijn te gaan, greep ik mijn kans. De sleutel lag echter niet in het spelen naar zijn forehand, maar door snel te spelen. Van de ene naar de andere kant spelen na mijn service of mijn return.”

Lovende woorden van Federer

Speculaties over een mogelijke blessure die Federer zou gehinderd hebben maakte hij direct komaf.

“De knie vormde absoluut geen probleem”, verzekerde Federer.

De Zwitser is niet verrast dat hij het onderspit moest delven tegen Goffin.

“Hij heeft me al genoeg vermorzeld tijdens de trainingen, dus het is geen verrassing dat hij dat nu doet tijdens een wedstrijd. Kijk, ik ben echt blij voor hem. Hij is een geweldige kerel, ik vind hem echt aardig. Ik denk dat hij vandaag echt goed speelde en hij verdient het om in de finale te staan. Dat is wat ik hem aan het net vertelde.”

“Hij tilde zijn niveau omhoog vandaag, ik kon niet meer volgen. Misschien heb ik niet mijn beste niveau gehaald want de eerste set zat redelijk goed. Maar ik denk niet dat hij toen zijn beste tennis speelde. Natuurlijk, het is teleurstellend, maar op het einde speelde hij zo extreem goed. Hij was de betere speler op het veld vandaag.”

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS