Home » Grand Slam » US Open » Goffin zorgt voor primeur in New York

Goffin zorgt voor primeur in New York

Goffin zorgt voor primeur in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. Zijn tegenstrever Gaël Monfils (ATP-22) gaf op in de tweede set.

Goffin en Monfils stonden voor de derde keer tegenover elkaar, ze wonnen elk één van hun vorige duels. In het Louis Armstrong Stadium kwamen beide spelers licht geblesseerd aan de start, al bleek de Fransman het meest last te hebben van een rug- en knieblessure. De knie van onze landgenoot hield goed stand in een spannende eerste set. Goffin wist twee breakpunten te redden en sloeg op het eind van de set toe op zijn eerste breakpunt: 7-5.

In de tweede set ging Goffin meteen door de opslag van de Fransman. De veer leek gebroken bij Monfils, de Fransman riep bij 5-0 de hulp in van de fysio en liet zich behandelen maar gooide bij 5-1 dan toch de handdoek.

Het is de eerste keer dat Goffin de tweede week bereikt in New York. In de achtste finale wacht een duel met de 19-jarige Andrey Rublev (ATP-53). Dankzij zijn knappe prestatie zal Goffin opnieuw enkele plaatsen klimmen op de ATP-ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws