Home » WTA » Halep laat van zich horen: “Hoelang gaat schorsing nog duren?”

Halep laat van zich horen: “Hoelang gaat schorsing nog duren?”

Halep laat van zich horen: “Hoelang gaat schorsing nog duren?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Simona Halep (WTA-26) werd in oktober geschorst voor onbepaalde duur na het afleggen van een positieve dopingtest op de US Open. Ze schreeuwde toen haar onschuld uit, maar dan werd het stil rond de Roemeense. Nu vertelt ze op Instagram hoe ze zich diep vanbinnen voelt.

Nood aan duidelijkheid

De laatste match van de voormalige nummer één van de wereld dateert van de US Open 2022, waar ze verrassend in de eerste ronde verloor van Daria Snigur (WTA-165). Daarna testte Halep positief op Roxudustat, een verboden middel op de WADA dopinglijst.

De tweevoudig Grand Slam-winnares vindt dat ze recht heeft op een spoedige afhandeling van de zaak. Volgens Halep verloopt het hele proces te traag. Haar oorspronkelijke hoorzitting is naar verluidt al twee keer verplaatst, en staat nu – onder voorbehoud – gepland op 28 mei. “Tegen die tijd duurt mijn schorsing al acht maanden. Het is niet eerlijk zo lang niet in actie te kunnen komen, zonder dat de zaak behandeld wordt.”

De Roemeense had aan de Internationale Tennis Federatie (ITF) ook gevraagd of haar tijdelijke schorsing niet kon worden opgeheven in afwachting van het proces, maar die aanvraag werd geweigerd. “Ik vraag niet om een speciale behandeling, ik vraag om een proces. Hoelang moet ik nog wachten?”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws