Home » Geen categorie » Halep moet zweten in Indian Wells, Anisimova gooit hoge ogen

Halep moet zweten in Indian Wells, Anisimova gooit hoge ogen

Op het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 648 508) heeft Simona Halep (WTA-1) het onderste uit de kan moeten halen. De Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA-149) maakte indruk.

Meer dan twee uur stonden Halep en Caroline Dolehide (WTA-165) op de baan in de derde ronde. Halep maakte haar status als topreekshoofd echter helemaal waar. De Roemeense kreeg een pandoering in de openingsset en moest zichzelf herpakken om terug in de wedstrijd te komen. In de derde en beslissende manche zakte het spel van Dolehide in elkaar. Het werd 1-6, 7-6 (3) en 6-2 voor Halep die in de vierde ronde Qiang Wang (WTA-55) ontmoet. De Chinese maakte Kristina Mladenovic (WTA-15) af met 6-1 en 6-2.

Geen vijftiende zege op rij voor Petra Kvitova (WTA-9): de nog maar zestienjarige Anisimova stak daar een stokje voor. De Amerikaanse begon als een wervelwind in haar partij tegen de Tsjechische. In de tweede manche viel het niveau van beide dames ietwat terug, maar Anisimova wist na 1 uur en 9 minuten de zege binnen te halen met 6-2 en 6-4. Haar volgende tegenstander wordt Karolina Pliskova (WTA-5) die de grootste moeite had met Shuai Zhang (WTA-33). De Tsjechische won met 7-5, 5-7 en 6-3.

Naomi Osaka (WTA-44) boekte een comfortabele zege in de derde ronde tegen Sachia Vickery (WTA-100). De Japanse won met 6-3 en 6-3 en neemt het nu op tegen Maria Sakkari (WTA-58). Sakkari mepte de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-16) verrassend uit het toernooi met 6-2 en 6-4.

De Kroatische Petra Martic (WTA-51) verraste door het zesde reekshoofd Jelena Ostapenko (WTA-6) naar huis te sturen. De Letse serveerde ondermaats en de 6-3, 6-3 zege voor Martic was op 1 uur en 19 minuten beklonken.

Er moesten door de regen nog twee partijen afgewerkt worden uit de tweede ronde. Daarin viel het doek voor Victoria Azarenka (WTA-204) die met 1-6 en 5-7 onderuit ging tegen Sloane Stephens (WTA-13). Angelique Kerber (WTA-10) kon zich wel plaatsen voor de derde ronde. Ze had daarvoor wel drie sets nodig tegen Ekaterina Makarova (WTA-37). De Duitse won met 3-6, 6-4 en 6-2 en mag zich opmaken voor een wedstrijd tegen Elena Vesnina (WTA-24).