Home » Geen categorie » Reekshoofden sneuvelen bij de vrouwen op de BNP Paribas Open

Reekshoofden sneuvelen bij de vrouwen op de BNP Paribas Open

Reekshoofden sneuvelen bij de vrouwen op de BNP Paribas Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Garbiñe Muguruza (WTA-3) en Johanna Konta (WTA-11) zijn enkele van de grote namen die sneuvelden in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 648 508). 

Afgelopen nacht werden de eerste wedstrijden van de tweede ronde afgewerkt. Hierbij vielen een aantal verrassingen te noteren. Elise Mertens (WTA-22) was een van de reekshoofden die vroegtijdig het toernooi moesten verlaten.

De Amerikaanse fans konden hun hartje ophalen: Sachia Vickery (WTA-100) zorgde voor een serieuze stunt door Muguruza te kloppen. De 22-jarige Amerikaanse maakte een set en 0-3 achterstand goed en won met 2-6, 7-5 en 6-1. Achteraf was Vickery natuurlijk in de wolken na haar eerste overwinning tegen een top 20-speelster.

“Ik probeerde voor elk punt te vechten. De atmosfeer hielp me echt… Ik kan nog steeds niet geloven dat ik heb gewonnen, dit is de meest ongelooflijke nacht in mijn leven.”

Het zag er ook even slecht uit voor het vijfde reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-5). Zij stond op een 1-5 achterstand tegen Irina-Camelia Begu (WTA-36). De Tsjechische voormalige nummer één van de wereld won echter twaalf van de volgende veertien games om de zege binnen te halen met 7-6 (4) en 6-1.

Simona Halep (WTA-1) boekte een zege tegen de tweelingzus van Pliskova: Kristyna Pliskova (WTA-77). Het werd 6-4, 6-4 al grapte de Roemeense dat ze vaak niet weet wie wie is.

“Ik heb geen idee wie wie is als ik ze tegenkom. Karolina ken ik iets beter, maar soms zeg ik hallo tegen Kristyna wanneer ik denk dat het Karolina is en zo zijn we beiden in de war.”

Niet alleen Konta maar ook Svetlana Kuznetsova (WTA-18), die haar terugkeer maakte na blessureleed, kreeg te maken met jong geweld. Konta ging met 7-6 (5) en 6-4 onderuit tegen de 18-jarige Marketa Vondrousova (ATP-54). De 19-jarige Aryna Sabalenka (WTA-63), die zich eerder al liet opmerken in de Fed Cup, kon de scalp van Kuznetsova nemen. Daar werd het 6-4 en 6-3 in het voordeel van de Wit-Russische. 

Het Amerikaanse publiek kon nog eens juichen dankzij de zege van Caroline Dolehide (WTA-165). De 19-jarige klopte het 30e reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-30) met 5-7, 6-3 en 6-4 en versiert zo een wedstrijd tegen Halep. Naomi Osaka (WTA-44) kon, na haar zege tegen Maria Sharapova (WTA-41) in de eerste ronde, bevestigen na 6-3, 6-2 winst tegen Agnieszka Radwanska (WTA-32).

De 16-jarige Amanda Anisimova (WTA-149) wist ook te bevestigen door Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-23) te verslaan met 6-4 en 6-1. Ze heeft er hard voor moeten knokken maar ook Petra Kvitova (WTA-9) staat in de derde ronde. Na een gevecht van 3 uur en 17 minuten wist de Tsjechische te winnen met 6-7 (4), 7-6 (3) en 6-4 van Yulia Putintseva (WTA-81) die eerder Alison Van Uytvanck (WTA-51) uit het toernooi kegelde. Kvitova boekte zo haar veertiende zege op rij, een evenaring van haar persoonlijke record.

koen

koen

Meer nieuws