Home » Geen categorie » Sharapova onderuit tegen Osaka in Indian Wells, 16-jarige Amerikaanse wint eerste wedstrijd

Sharapova onderuit tegen Osaka in Indian Wells, 16-jarige Amerikaanse wint eerste wedstrijd

Sharapova onderuit tegen Osaka in Indian Wells, 16-jarige Amerikaanse wint eerste wedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 648 508) werd Maria Sharapova (WTA-41) het toernooi uitgestuurd door Naomi Osaka (WTA-44). Jong talent Amanda Anisimova (WTA-149) won haar eerst WTA-wedstrijd. 

Osaka heeft voor een kleine verrassing kunnen zorgen door met krachtig tennis Sharapova te kloppen. In hun eerste onderlinge ontmoeting kon de Japanse het vuur aan de schenen van Sharapova leggen. Osaka, die niet om een stunt verlegen is, kon de wedstrijd uitmaken met 6-4 en 6-4. De volgende tegenstander van de Japanse wordt Agnieszka Radwanksa (WTA-32).

De nog maar 16-jarige Anisimova heeft een primeur beet: ze won haar eerste wedstrijd op het WTA-niveau. Het voormalige nummer twee van de wereld en huidig US Open-kampioene bij de junioren kon de Française Pauline Parmentier (WTA-94) kloppen. De Amerikaanse moest slechts één keer haar opslag inleveren en won met 6-2 en 6-2. Anisimova moet het nu opnemen tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-23).

Voor Alison Van Uytvanck (WTA-50) viel het doek in de eerste ronde en Elise Mertens (WTA D-42) dubbelt na een knappe zege verder. Vannacht komen Yanina Wickmayer (WTA-115) en Kirsten Flipkens (WTA-69) aan de bak. Wickmayer kent nu ook haar tegenstander: ze neemt het op tegen Kayla Day (WTA-159).

 

 

koen

koen

Meer nieuws