Home » Geen categorie » Van Uytvanck sneuvelt in eerste ronde Indian Wells

Van Uytvanck sneuvelt in eerste ronde Indian Wells

Van Uytvanck sneuvelt in eerste ronde Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-50) heeft de eerste ronde van de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 648 508) niet overleefd. Ze ging in drie sets onderuit tegen een Kazachse. 

Van Uytvanck heeft haar zwarte beest niet kunnen overwinnen. Ze moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-81) van wie ze in de voorgaande drie ontmoetingen nooit eerder kon winnen. Ook vandaag moest de Belgische het onderspit delven.

In de eerste manche stond Van Uytvanck nergens. Haar opslag liet haar in de steek, ze kon slechts zes punten winnen op de eigen service. Met een droge 0-6 was het kwestie van opnieuw te beginnen. En dat deed Van Uytvanck goed dankzij een beter draaiende opslag. Ze kon, door de tweede set te winnen, de wedstrijd weer in evenwicht brengen.

Daarna ging het weer bergaf voor de Belgische en ze bleef last ondervinden van haar opslag. De Kazachse maakte daar gebruik van en zette druk op Van Uytvanck. Na 1 uur en 46 minuten moest ze dan ook inpakken met 0-6, 6-2 en 2-6. Elise Mertens (WTA-22), Kirsten Flipkens (WTA-69) en Yanina Wickmayer (WTA-115) spelen later hun eerste rondepartij.

koen

koen

Meer nieuws