Home » European Open » Harris eerste halve finalist European Open

Harris eerste halve finalist European Open

Harris eerste halve finalist European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zevende reekshoofd Lloyd Harris (ATP-32) heeft de halve finale bereikt op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). Hij haalde het in twee sets van de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39).

In de eerste kwartfinale op woensdag namen zevende reekshoofd Harris en de Hongaar Fucsovics het tegen elkaar op. Harris, gecoacht door Xavier Malisse, verloor op de European Open dit jaar nog geen enkele set in partijen tegen Zizou Bergs (ATP-186)  en Jan-Lennard Struff (ATP-50). Fucsovics stuntte in de tweede ronde tegen vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20).

Het werd het derde duel op het ATP-circuit tussen Harris en Fucsovics. In de onderlinge duels stond het 1-1. Fucsovics versloeg Harris eerder dit jaar wel in Doha.

(lees verder onder de tweet)

Harris nam de beste start in de eerste kwartfinale van de dag. Hij had in de eerste game meteen een breakbal maar Fucsovics werkte dit breakpunt weg. Bij 1-1 sloeg Harris wel een eerste kloof. Hij zette druk op Fucsovics’ opslag en benutte zijn derde breakbal van de partij. Fucsovics had een spelletje later ook een breakpunt maar Harris liet de Hongaar niet terug breaken. De Zuid-Afrikaan imponeerde op cruciale momenten met een sterke opslag en veel aces.

Bij 4-2 ging Harris dankzij forcing en een unforced error opnieuw door de opslag van Fucsovics. De Zuid-Afrikaan hield het hoofd koel en ging op zijn opslag vlot naar 6-2 na 35 minuten.

In de tweede set waren de twee spelers meer aan elkaar gewaagd. Fucsovics begon ook sterker te serveren en minder fouten te maken. Bij 3-3 verzilverde Harris echter een cruciaal breakpunt waardoor hij bij 5-4 voor de match mocht serveren. Fucsovics wilde evenwel nog niet naar huis en greep zijn kans. Met een knap netpunt knokte de Hongaar zich naar 5-5.

Harris brak in de volgende game evenwel terug en kreeg zo een tweede kans om voor de match te serveren. De Zuid-Afrikaan maakte het deze keer wel af en haalde het zo met 6-2 en 7-5 na 1 uur en 25 minuten.

(lees verder na de Instagampost en de tweets))

Harris was heel tevreden met zijn zege: “Ik bleef kalm op het einde van de tweede set en kreeg ook veel steun van het publiek. De fans waren geweldig!” Hij speelt in de halve finale tegen de winaar van het duel tussen topreekshoofd Jannik Sinner (ATP-13) en de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-65).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws