Home » Grand Slam » US Open » Henin en Clijsters over fenomeen Raducanu: “Zoveel aandacht op die leeftijd is heel moeilijk”

Henin en Clijsters over fenomeen Raducanu: “Zoveel aandacht op die leeftijd is heel moeilijk”

Henin en Clijsters over fenomeen Raducanu: “Zoveel aandacht op die leeftijd is heel moeilijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Belgische tennislegendes Justine Henin en Kim Clijsters weten hoe het voelt om te moeten presteren en lieten bij Eurosport hun blik schijnen op de 19-jarige Emma Raducanu (WTA-11). “Ze zou haar titel op de US Open moeten vergeten”, vindt Henin.

Volgens Henin – zelf zevenvoudig grandslamwinnares – heeft de overwinning op de US Open vorig jaar een grote last gevormd voor Raducanu. “Ik denk dat het goed zou zijn voor haar om die overwinning te vergeten. Vorig jaar waren er nog geen verwachtingen en toen speelde ze geweldig tennis.”

(lees verder onder de foto)

Justine Henin - © Philippe Buissin (Imagellan)
Justine Henin – © Philippe Buissin (Imagellan)

“Ik was op Wimbledon en heb daar de media een beetje gevolgd. De verwachtingen waren zó onrealistisch”, weet Clijsters dan weer. “Emma heeft mogen ervaren hoe het voelt om iedereen te kloppen, maar eens je in die positie komt, moet je alles aan een hogere intensiteit doen. Nu moet ze sterker worden, fysiek en mentaal.”

Opnieuw focussen op tennis

Er is alvast één zekerheid: Raducanu zal de US Open dit jaar niet opnieuw winnen. Henin vindt dat Raducanu zich opnieuw moet focussen op tennis. “Het winnen van een Grand Slam brengt zoveel aandacht met zich mee en het is heel moeilijk om daarmee om te gaan op die leeftijd.”

“Het neemt tijd om dat gewoon te worden”, aldus Clijsters. “Je lichaam moet eraan wennen, je moet er mentaal aan wennen. Je moet leren omgaan met die dingen door te falen, eruit te leren en dan opnieuw te proberen.”

(lees verder onder de foto)

Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography
Kim Clijsters – © Jimmie48 Tennis Photography

Progressie gemaakt

Volgens Clijsters is Raducanu echter goed bezig. “Ik vind dat zij het afgelopen jaar wel degelijk progressie heeft gemaakt. Naar aanloop van de US Open heeft zij veel meer laten zien dan vorig jaar door o.a. enkele sterke speelsters te verslaan.”

Clijsters won de US Open zelf drie keer (2005, 2009 en 2010), Henin was twee keer de beste in New York (2003 en 2007).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws