Home » Grand Slam » US Open » Raducanu mag nieuwe titeldroom al meteen opbergen na verlies in eerste ronde US Open: “Teleurgesteld, maar ook blij”

Raducanu mag nieuwe titeldroom al meteen opbergen na verlies in eerste ronde US Open: “Teleurgesteld, maar ook blij”

Raducanu mag nieuwe titeldroom al meteen opbergen na verlies in eerste ronde US Open: “Teleurgesteld, maar ook blij”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Emma Raducanu (WTA-11) zal de US Open dit jaar niet opnieuw winnen. De Britse verloor na een felbevochten strijd in de eerste ronde van Alizé Cornet (WTA-40).

Raducanu’s nederlaag komt voor velen niet als een verrassing. Na haar titel op de US Open vorig jaar, werden de verwachtingen en druk de Britse al meermaals te veel en kreeg ze ook met een blessure te kampen.

“Een titel verdedigen, is iets wat de pers verzonnen heeft”, schudde de 19-jarige de stress nog van zich af voor aanvang van haar eerste wedstrijd. “De media is waarschijnlijk meer bezig met druk en ranglijsten dan ikzelf.”

(lees verder onder de tweet)

Felbevochten wedstrijd

Ondanks de ogenschijnlijk simpele score – twee keer 6-3 – had Cornet het niet onder de markt met Raducanu. De wedstrijd duurde toch ook 1 uur en 42 minuten. “Ik was goed aan het net vandaag en varieerde veel, dat heeft gewerkt”, analyseerde de Française na afloop. “Ik denk dat ik mijn emoties ook beter onder controle kan houden tegenover vroeger. Ik word waarschijnlijk oud, meer matuur. Op mijn 32e is dat beter laat dan nooit.”

Op de verplichte persbabbel achteraf, blikte de 19-jarige Raducanu vooral vooruit op de toekomst. “Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar tegelijk ben ik ook blij. Ik val nu terug op de ranglijst en kan met een propere lei beginnen en proberen terug omhoog te klimmen.”

“Ik heb dit jaar weinig gespeeld, maar de laatste zes weken heb ik veel vooruitgang geboekt. Ik ben gegroeid als speelster, ook op mentaal vlak. De sleutel is consistentie in toernooien en op training.”

(lees verder onder de tweets)

Vrije val op de ranking

Naast de titel, had Raducanu ook heel wat punten te verdedigen in New York. Haar vrije val op de ranking houdt haar met wat geluk nog net in de top 80, maar een zekerheid is dat de Britse niet meer tot de 75 beste tennissters van de wereld zal behoren na het toernooi.

Cornet kan dan weer een mooie beurt maken op dit toernooi. In de volgende ronde wacht met de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-83) een op papier erg haalbare kaart.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws