Home » Olympische Spelen » Het is officieel: Bergs, Gillé en Vliegen mogen naar de Olympische Spelen, Minnen is reserve

Het is officieel: Bergs, Gillé en Vliegen mogen naar de Olympische Spelen, Minnen is reserve

Het is officieel: Bergs, Gillé en Vliegen mogen naar de Olympische Spelen, Minnen is reserve

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Goed nieuws voor Zizou Bergs (ATP-82), Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-29): het BOIC heeft hun selectie voor de Olympische Spelen in Parijs bevestigd. Greet Minnen (WTA-80) is reserve.

Bergs, Gillé en Vliegen voldeden aan de selectienormen van de ITF, maar moesten nog even wachten tot hun selectie door het BOIC bevestigd werd. Bergs is erg fier dat hij voor het eerst de Belgische kleuren mag verdedigen: “Het is een enorme eer om de Olympische Spelen mee te mogen maken en om ons land te mogen vertegenwoordigen op de grootste sportcompetitie ter wereld. Als ik de Belgische liefde voel, kan ik altijd wat meer en dat geeft toch me een extra boost. Het zou fantastisch zijn om hopelijk mooie momenten te beleven voor België. Ik kijk er ook naar uit om andere atleten te zien en aan te moedigen. Mij moeten ze alleszins niet vragen wat ik vrijdagavond ga doen, dat is gewoon lekker op die boot gaan zitten en alles van de openingsceremonie meemaken.” 

(lees verder onder de post op X)

Ook Gillé kijkt uit naar Parijs: We zijn heel tevreden dat we kunnen meedoen aan het Olympisch tennistornooi. Dat was één van de twee hoofddoelen dit jaar. Na een door Covid geplaagde editie in Tokyo, krijgen we nu een tweede kans om de Olympische Spelen te beleven. En dan nog eens in Parijs, dicht bij huis, waar familie en vrienden kunnen komen kijken. Ik wil ook heel graag de openingsceremonie bijwonen. Dat is iets unieks dat ik absoluut wil meemaken. Maar verder willen we vooral tonen wat we waard zijn. Er zijn lastige lotingen en de combinatie van twee enkelspelers zoals Rafael Nadal en Carlos Alcaraz, of de combinatie enkel- en dubbelspeler kan heel gevaarlijk zijn. Maar iedereen is te kloppen.”

Zijn dubbelpartner Vliegen treedt hem bij: “De locatie ligt ons uitstekend. Roland Garros heeft ons altijd een goed gevoel gegeven. Door de gekende en fijne omgeving, en onze sterke prestaties tijdens onze voorbije passage in Parijs, gaan we daar toch met veel vertrouwen en ambitie naartoe. We zijn heel enthousiast om de Olympische beleving volledig mee te maken met alles erop en eraan: de openingsceremonie, sporten zoals atletiek en zwemmen maar ook minder gekende en spectaculaire sporten bekijken. Of we genoeg tijd gaan hebben is natuurlijk een ander verhaal.”

Minnen is reserve

Greet Minnen - © Leo Stolck (Tennisplaza)
Greet Minnen – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Minnen werd door de federatie en het BOIC eveneens geselecteerd maar haar deelname hangt af van het reallocation proces, waarbij ze momenteel nog als reserve op de lijst staat. Indien Minnen alsnog geselecteerd wordt door ITF, zal in Parijs ook een team worden ingeschreven in het gemengd dubbelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws