Home » Olympische Spelen » ITF maakt deelnemerslijst – met drie Belgen – bekend voor Olympische Spelen in Parijs

ITF maakt deelnemerslijst – met drie Belgen – bekend voor Olympische Spelen in Parijs

ITF maakt deelnemerslijst – met drie Belgen – bekend voor Olympische Spelen in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De volledige deelnemerslijst voor het Olympisch tennistoernooi in Parijs is donderdag bevestigd door de Internationale Tennisfederatie (ITF), de organisator van het evenement namens het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

In totaal zullen 41 landen vertegenwoordigd zijn, met 184 spelers die deelnemen aan vijf evenementen: heren- en damesenkelspel, heren- en damesdubbelspel en gemengd dubbelspel.

De topnamen in het heren- en damesenkelspel zijn Jannik Sinner (Italië), Novak Djokovic (Servië), Carlos Alcaraz (Spanje), Iga Swiatek (Polen), Coco Gauff (VS) en Elena Rybakina (Kazachstan).

Alexander Zverev (Duitsland) zal zijn Olympische enkeltitel verdedigen, net als Nicola Mektic en Mate Pavic (Kroatië) en Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova (Tsjechië) in het dubbel.

Andere voormalige Olympische kampioenen die deelnemen zijn Andy Murray (Groot-Brittannië) – tweevoudig gouden medaillewinnaar in het enkelspel – en Stan Wawrinka (Zwitserland) – winnaar van het dubbelspel in Peking 2008 – die beiden een ITF-plaats hebben gekregen. Rafael Nadal (Spanje), gewezen gouden medaillewinnaar in zowel het enkel- als dubbelspel, zal ook deelnemen.

Zizou Bergs enige Belg in het enkel, primeur voor Libanon

Tussen de deelnemers voor het enkelspel vinden we één Belg terug, Zizou Bergs, en een primeur voor Libanon. De 29-jarige Benjamin Hassan is de eerste Libanese tennisser ooit die zal deelnemen aan de Spelen in het enkel. In het dubbel zal Hassan aantreden met zijn 25-jarige landgenoot Hady Habib.

Verder vinden we op de dubbellijst ook onze landgenoten Joran Vliegen en Sander Gillé terug, en wordt het uitkijken naar het duo Nadal/Alcaraz. De Spanjaarden zullen voor het eerst samen een tandem vormen.

De volledige lijst – met uitzondering van de deelnemers voor het gemengd dubbelspel die pas op woensdag 24 juli worden bekendgemaakt – vind je hier terug.

Het Olympisch tennistoernooi zal van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus op gravel worden gespeeld op de site van Roland Garros.

Tennisplaza AI

Tennisplaza AI

Meer nieuws