Home » ATP » Officieel: Rafael Nadal en Carlos Alcaraz gaan samen dubbelen op de Olympische Spelen

Officieel: Rafael Nadal en Carlos Alcaraz gaan samen dubbelen op de Olympische Spelen

Officieel: Rafael Nadal en Carlos Alcaraz gaan samen dubbelen op de Olympische Spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zoals verwacht gaan Carlos Alcaraz (ATP-2) en Rafael Nadal (ATP-264) samen aantreden in het dubbelspel op de Olympische Spelen in Parijs. David Ferrer, de coach van Spanje voor de Spelen, maakte het nieuws woensdag officieel bekend.

Het hing al even in de lucht, het enige wat nog ontbrak was een officiële aankondiging. Die volgde woensdagmiddag op een persconferentie. De kapitein van het Spaanse Davis Cup-team en coach voor de Spelen, David Ferrer, maakte het grote nieuws bekend: Alcaraz en Nadal zullen vanaf 27 juli samen voor hun land strijden op de Olympische Spelen in Parijs.

Het zal de eerste keer zijn dat de Spanjaarden een tandem vormen op de baan. Daarnaast tekenen ze ook elk apart present in het enkel, samen met landgenoten Pablo Carreno Busta (ATP-876, maar een beschermde ranking van ATP-18) en Alejandro Davidovich Fokina (ATP-32). Marcel Granollers, de nummer 2 in het dubbel, maakt de Spaanse ploeg compleet.

(lees verder onder de tweet op X)

“Grootse dingen nastreven”

Nadal, goed voor goud in het enkel in 2008 in Peking en goud in het dubbel in 2016 in Rio (samen met Marc Lopez, één van zijn huidige coaches), was eerder dit jaar al enthousiast over een mogelijke samenwerking met Alcaraz. “Carlos hoeft me niets te vragen. Als er niets onverwacht tussenkomt, spelen we samen”, zei de Mallorcaan. “Het zou mij plezier doen en, als ik me niet vergis, hem ook. Als we er allebei klaar voor zijn, kunnen we een goed duo vormen en grootse dingen nastreven. Ik hoop dat ik fit genoeg zal zijn om een goede partner voor hem te zijn en ik weet zeker dat hij een goede partner voor mij zal zijn.”

Moeilijk kan ook

Enkele dagen later werd Alcaraz om een reactie gevraagd op de woorden van Nadal: “We hebben het er over gehad en het zou geweldig zijn als we samen een toernooi voor de Olympische Spelen kunnen spelen, maar dat zal moeilijk worden.”

Terwijl Alcaraz van plan is om binnenkort zijn Wimbledon-titel (Groot-Brittannië, Grand Slam) op gras te verdedigen, liet Nadal na zijn verlies in de eerste ronde van Roland Garros tegen Alexander Zverev (ATP-4) uitschijnen dat hij het heilige gras van Londen wellicht overslaat. Rafa wil zich optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen waar op gravel wordt gespeeld.

Maar… moeilijk kan ook.

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Meer nieuws