Home » Grand Slam » Rafael Nadal verlaat Parijs met opgeheven hoofd: “Mijn lichaam was twee jaar een jungle”

Rafael Nadal verlaat Parijs met opgeheven hoofd: “Mijn lichaam was twee jaar een jungle”

Rafael Nadal verlaat Parijs met opgeheven hoofd: “Mijn lichaam was twee jaar een jungle”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onderuit in de eerste ronde tegen Alexander Zverev (ATP-4) op zijn geliefkoosde Roland Garros… Desondanks zijn nederlaag en alle emoties van dienst, denkt Rafael Nadal (ATP-275) (nog) niet aan stoppen en wil hij zich concentreren op zijn herwonnen fitheid.

Hoe voel je je over je prestatie en je nederlaag tegen Alexander Zverev?
“Ik heb aan mezelf bewezen dat ik er klaar voor was. Maar zo gaat dat: als je niet geplaatst bent, kom je uit tegen één van de beste spelers ter wereld én tegen iemand die in topvorm is. Mijn trainingen deze week waren in alle opzichten positief. Ik voel me absoluut een stuk beter en ik ervaarde weinig beperkingen. Tijdens de wedstrijd voelde ik dat ik veel beter kon bewegen dan tijdens mijn vorige toernooien. Ik had mijn kans toen ik serveerde voor de set in de tweede set en ik stond een break voor in de derde. Ik was er niet zo ver van verwijderd. Dat is hoe ik me voel, maar hij speelde ook wel heel goed.”

“Vergeleken met de manier waarop ik de afgelopen weken heb gespeeld, denk ik dat ik op alle vlakken op een goed niveau heb gespeeld. Daar ben ik blij om. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik heb verloren, maar met mijn fysiek ben ik tevreden. Het was een geweldige strijd op het veld en ik was klaar voor iets meer. Als het de laatste keer was dat ik hier speelde, heb ik daar vrede mee. Ik heb er bijna twintig jaar alles aan gedaan om klaar te zijn voor dit toernooi. Vandaag en de afgelopen twee jaar heb ik gewerkt en ben ik door wellicht het moeilijkste proces van mijn carrière gegaan, met de droom om hier terug te komen. Ik heb verloren, maar dat hoort erbij.”

Hoe ga je mentaal om met zo’n wedstrijd?
“Ik ging de baan op met het vreemde gevoel dat ik de eerste ronde van Roland Garros zou spelen zonder de favoriet te zijn. Voor mij was het moeilijk om een beter niveau te laten zien dan ik vandaag deed op dit specifieke moment in de eerste ronde, want op sommige momenten speelde ik op een heel goed niveau.”

Denk je dat je klaar bent voor de Olympische Spelen over twee maanden, ook in Parijs?
“Ik weet het nog niet. Weet je, mijn lichaam was twee jaar een jungle… Ik weet niet wat ik kan verwachten. Op een dag word ik wakker en word ik gebeten door een slang. Op een andere dag, door een tijger. Ik heb veel gevochten. Maar de dynamiek is nu al een paar weken positief, dus ik voelde me er klaar voor en ik denk dat als ik het had moeten doen, ik morgen weer had kunnen spelen. Ik moet mezelf voorbereiden, mijn ideeën op een rijtje zetten en kijken naar de kalender om te proberen klaar te zijn voor de Olympische Spelen. Dat is mijn belangrijkste doel.”

Ben je dan van plan om op gras te spelen, en in het bijzonder op Wimbledon?
“Dat lijkt me ingewikkeld. Ik denk niet dat het een goed idee is om de overstap naar gras te maken en dan terug over te schakelen naar gravel als voorbereiding op de Olympische Spelen. Momenteel denk ik niet dat dat een goed idee is.”

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Louis Boulay

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Louis Boulay

Meer nieuws