Home » Grand Slam » Rafael Nadal uitgeschakeld door Alexander Zverev in eerste ronde Roland Garros

Rafael Nadal uitgeschakeld door Alexander Zverev in eerste ronde Roland Garros

Rafael Nadal uitgeschakeld door Alexander Zverev in eerste ronde Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor het eerst in zijn carrière werd Rafael Nadal (ATP-275) uitgeschakeld in zijn openingswedstrijd op Roland Garros. De nummer 4 van de wereld, Alexander Zverev, was in drie sets te sterk. Het is nog niet duidelijk of het ook de laatste wedstrijd van de Spanjaard was op de Parijse Grand Slam.

Veertien keer was hij de beste in Parijs. In zijn achttien voorgaande deelnames had hij slechts drie wedstrijden verloren. Geplaagd door blessures en al meer dan een jaar op jacht naar zijn beste vorm, leek het echter onwaarschijnlijk dat Nadal zijn ambitie – een vijftiende titel – dit jaar waar kon maken.

LEES OOK: Alexander Zverev vs. Rafael Nadal: “Ik dacht dat het een grap was”

Zverev was gewoon te solide. De winnaar van de ATP Masters 1000 in Rome bulkt van het zelfvertrouwen en liet al snel zien hoe ingewikkeld de uitdaging voor Nadal zou zijn. Een breakpunt vanaf het begin, na een dubbele fout van de Mallorcaan, bevestigde de zekerheid van de Duitser. Uiteindelijk werd het allesbehalve een blamage voor Nadal, maar na 3 uur en 5 minuten spelen, was het wel Zverev die zich van een ticket voor de tweede ronde verzekerde met 6-3, 7-6 (5) en 6-3.

(lees verder onder de samenvatting van de wedstrijd tussen Rafael Nadal en Alexander Zverev)

[Eerste ronde Roland Garros 2024] Samenvatting Rafael Nadal vs. Alexander Zverev

Na de wedstrijd tegen Zverev, was het – uiteraard – aan Rafa om zich een laatste (?) keer tot zijn publiek te richten. “Het is moeilijk voor mij om te praten. Ik weet niet of het de laatste keer zal zijn dat ik hier voor jullie sta, eerlijk gezegd,” zei hij. “Ik ben niet honderd procent zeker, maar als het de laatste keer is, heb ik ervan genoten.”

“Het publiek was geweldig tijdens mijn voorbereiding de voorbije week en ook vandaag. De gevoelens die ik nu heb, zijn moeilijk te beschrijven in woorden, maar voor mij is het erg speciaal om de liefde van de mensen te voelen, op de plek waar ik het meest van hou.”

Opmerkelijk: het is pas de tweede keer in zijn carrière dat Nadal in een graveltoernooi zijn eerste wedstrijd meteen verliest. Eerder gebeurde dat in Rome, waar hij in 2008 verloor van Juan Carlos Ferrero.

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Meer nieuws