Home » Grand Slam » Roland Garros » Klaar voor dé wedstrijd van Roland Garros? Alexander Zverev vs. Rafael Nadal: “Ik dacht dat het een grap was”

Klaar voor dé wedstrijd van Roland Garros? Alexander Zverev vs. Rafael Nadal: “Ik dacht dat het een grap was”

Klaar voor dé wedstrijd van Roland Garros? Alexander Zverev vs. Rafael Nadal: “Ik dacht dat het een grap was”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag op Roland Garros zijn alle ogen gericht op dé eerste ronde van het toernooi: Rafael Nadal (ATP-275) tegen Alexander Zverev (ATP-4). De Duitser had zijn Spaanse collega liever later in het toernooi ontmoet, maar hij is blij hem weer te zien om de slechte herinneringen aan de halve finale van 2022 uit te wissen.

Wat was je reactie toen je hoorde dat je in de eerste ronde tegen Rafael Nadal zou spelen?
“Op het moment van de loting was ik aan het trainen met Andrey Rublev (ATP-6). Na de training vertelde mijn broer (Mischa, n.v.d.r) het me en dacht ik in eerste instantie dat het om een grap ging. Ach, dingen zijn wat ze zijn. Om eerlijk te zijn wilde ik weer tegen Rafa spelen, omdat ik me geen wedstrijd wilde herinneren waarin ik in een rolstoel de baan verliet (in 2022 blesseerde Zverev zich op Roland Garros ernstig aan zijn rechterenkel in de halve finale tegen Nadal, waarna hij zijn hele verdere seizoen in het water zag vallen, n.v.d.r.)). Het liefst had ik natuurlijk pas later in het toernooi tegen hem gespeeld. Dit jaar is hij niet geplaatst en ik wel, dus het is een lastige loting voor ons allebei.”

LEES OOK: Zverev wint ATP Masters 1000 van Rome: “Ik kan weer dromen”

Vind je dat Nadal een soort van bescherming had moeten krijgen bij de loting, omwille van zijn geschiedenis op Roland Garros?
“Ik weet niet hoe men dat zou gedaan hebben. Ik denk niet dat Novak Djokovic tegen hem had willen spelen, noch Carlos Alcaraz. Zoals ik al zei: de dingen zijn zoals ze zijn. Hij is geblesseerd geweest en heeft niet veel getennist. Zijn ranking is wat het is. Natuurlijk is het geen ideale situatie, maar tegelijkertijd kun je er niets aan doen.”

Wat betekent het om op Roland Garros tegen een mythe als Nadal te spelen. Hoe zet je iemand opzij die hier zelfs zijn eigen standbeeld heeft?
“We spelen niet tegen een standbeeld, we spelen tegen Rafael Nadal en ik denk dat hij op zijn best zal zijn. Ik hoop zelfs dat hij beter zal spelen dan hij ooit heeft gespeeld op deze baan (op Court Philippe Chatrier, het hoofdcourt op Roland Garros, n.v.d.r.). Hij is naar Parijs gekomen zonder Madrid, Rome of Monte Carlo te hebben gewonnen. Dat is in het verleden nog gebeurd. Hij zou zo maar even het hele toernooi kunnen domineren.”

[Halve finale Roland Garros 2022] Herbekijk ruime samenvatting Rafael Nadal vs. Alexander Zverev

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Meer nieuws