Home » Grand Slam » Roland Garros » Dit onwaarschijnlijke verhaal van Argentijnse lucky loser op Roland Garros gaat de wereld rond

Dit onwaarschijnlijke verhaal van Argentijnse lucky loser op Roland Garros gaat de wereld rond

Dit onwaarschijnlijke verhaal van Argentijnse lucky loser op Roland Garros gaat de wereld rond

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marco Trungelliti (ATP-190) verzekerde zich zopas van een plaats in de tweede ronde van Roland Garros. De Italiaan klopte qualifier Bernard Tomic (ATP-206). Op zich niet zo speciaal ware het niet dat de Argentijn vannacht pas ternauwernood in Parijs aankwam.

Het zijn ongetwijfeld de spannendste uren uit de carrière van Trungelliti geweest. Vrijdag moest de Argentijn in de derde en laatste kwalificatieronde het onderspit delven tegen de Pool Hubert Hurkacz (3-6 6-4 4-6). Als het nummer 190 van de wereld lijkt zijn lot dan bezegeld en dus rijdt de 28-jarige Trungelliti terug naar zijn thuishaven Barcelona.

Wanneer Nick Kyrgios (ATP23) zondagmiddag noodgedwongen moet afzeggen met een elleboogblessure, komt er echter plots een plaatsje vrij op de hoofdtabel van Roland Garros. De organisatie zit even met de handen in het haar, want Prajnesh Gunneswaran (ATP-183) – de eerstvolgende lucky loser in de rij – is reeds afgereisd naar Vicenza voor een challengertoernooi. En Trungelliti vertoeft nog altijd in Barcelona…

‘Wie niet waagt, niet wint’, moet de Argentijn gedacht hebben. En dus stapt Trungelliti met zijn familie in de wagen voor een negen uur durende trip richting Parijs (de enige drie vluchten vanuit Barcelona naar de Franse hoofdstad werden geannuleerd). Om 23u50 bereikt de Argentijn de Boulevard d’Auteuil, elf uur voor zijn eersterondepartij tegen Tomic.

Een duel dat hij bovendien nog tot een goed einde weet te brengen. Gesteund door zijn broer, moeder en grootmoeder haalt Trungelliti na vier spannende sets de partij binnen. Na 2 uur en 58 minuten staat er 6-4, 5-7, 6-4 en 6-4 op het scorebord. In de volgende ronde wacht de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-72).

(lees hieronder verder)

Stormloop

Vanochtend waagden nog twaalf andere lucky losers plots hun kans. Onder meer Alessandro Giannessi (ATP-199) en Alexandre Muller (ATP-376) schreven zich nog in voor het geval dat een speler vandaag of morgen alsnog besluit om zich terug te trekken (onder meer Juan Martin del Potro is nog onzeker). Opvallend: als één van hen zich zondagvoormiddag al had aangemeld, werd de plaats van Kyrgios al meteen ingevuld (via het principe ‘first come, first served’).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws