Home » Grand Slam » Australian Open » Het Osaka-mysterie: speelt de Japanse de Australian Open?

Het Osaka-mysterie: speelt de Japanse de Australian Open?

Het Osaka-mysterie: speelt de Japanse de Australian Open?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het zou zo maar even de titel van een spannende thriller kunnen zijn, maar volledig fictief is het niet. Sinds enkele maanden hangt er namelijk heel wat mist rond de whereabouts van Naomi Osaka (WTA-42).

Hoewel ze nog steeds op de entry list van de Australian Open (Australië, Grand Slam) staat, is er veel onzekerheid over de deelname van Osaka.

Het toernooi begint over iets minder dan twee weken en de Japanse, die al vier maanden geen officiële wedstrijd meer speelde, kon momenteel niet verder weg van Melbourne vertoeven. Volgens een recente post op Instagram was Osaka, samen met haar vriend Cordae, afgelopen week nog op bezoek in het Louvre in Parijs.

(lees verder onder de Instagrampost)

Of het om recente foto’s gaat in de post, is echter niet duidelijk. Op 10 oktober vorig jaar postte ze ook al foto’s van aan het Louvre.

(lees verder onder de Instagrampost)

Enkele dagen geleden werd de gewezen Aussie Open-winnares dan weer op de Instagram van een pilates studio in haar thuisbasis Los Angeles gespot.

“Dump Cordae”

Ondanks de vele positieve reacties, krijgt Osaka (opnieuw) de wind van voren op sociale media. Verschillende teleurgestelde fans leggen de schuld van Osaka’s carrière dip bij haar vriend Cordae, een Amerikaanse rapper.

“Het wordt tijd dat die twee uit elkaar gaan, dan kan ze eindelijk terug nummer 1 van de wereld zijn” en “Vergeet niet dat je dankzij fans en supporters zoals ik bekend en groot bent geworden”, klinkt het onder meer onder Osaka’s recente post van zichzelf, Cordae en de Mona Lisa.

Mentale uitdagingen

Osaka’s carrière ontplofte in 2018, toen ze verrassend de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) won. Daarna pakte ze nog drie grandslamtitels, maar ging ze tegelijk gebukt onder verschillende mentale uitdagingen. Ook de vele online haat die ze over zich heen kreeg (en nog steeds krijgt), maakte haar kwetsbaar en hadden een negatieve impact op haar sportieve prestaties.

LEES OOK: Osaka geeft geen persconferenties op Roland Garros en krijgt veel (on)begrip: “Ik wil niet praten met journalisten die mij doen twijfelen”

Past Osaka dus voor de Australian Open?

Gezien de omstandigheden is het dus hoogst onzeker of Osaka Down Under zal aantreden op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De voorbereidingstoernooien laat ze alvast schieten.

De Japanse won de Australian Open in 2019 (zie foto hieronder) en 2021. Vorig jaar werd ze in de derde ronde uitgeschakeld door Amanda Anisimova (WTA-23).

LEES OOK: Osaka verlaat Indian Wells in tranen

Naomi Osaka - © Jimmie48 Tennis Photography
Naomi Osaka – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws