Home » Davis Cup » Het staat 1-1: De Loore bezorgt België een eerste punt tegen Oezbekistan

Het staat 1-1: De Loore bezorgt België een eerste punt tegen Oezbekistan

Het staat 1-1: De Loore bezorgt België een eerste punt tegen Oezbekistan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-166) hing de bordjes gelijk in het Davis Cup-duel tegen Oezbekistan. Hij klopte Sergey Fomin (ATP-700) in twee sets, na dag één staat het 1-1.

Na het verrassende verlies van België in de eerste wedstrijd stond De Loore onder druk om de bordjes gelijk te hangen. De 22-jarige Fomin liet echter zien dat hij erg sterk kon serveren, en beide spelers hielden elkaar in evenwicht in de eerste set. Bij 6-5 moest de Oezbeek serveren om in de wedstrijd te blijven, De Loore speelde erg sterk en forceerde voor het eerst drie breakpunten, het was meteen raak tot grote opluchting van de supporters: 7-5.

(lees verder onder de post op X)

De tweede set begon goed voor De Loore, hij ging door de opslag van zijn tegenstander in het zesde spelletje en liep 5-2 uit. Fomin liet zich echter niet doen en toen de stress bij De Loore de overhand nam toen hij mocht serveren voor de set, forceerde de Oezbeek de break. Bij 5-5 had De Loore het nog lastig om zijn spelletje te behouden, maar hij wist nog een tiebreak te forceren. Onze landgenoot kwam al snel op een 5-1 voorsprong en maakte het af bij het tweede matchpunt: 7-6 (2).

“De zenuwen speelden me even parten in de tweede set, maar ik ben blij dat het publiek me erdoor sleepte”, zei een opgeluchte De Loore na afloop. Na dag één hangen de bordjes gelijk tussen België en Oezbekistan. Zondag mogen Sander Gillé (ATP D-20) en Joran Vliegen (ATP D-21) proberen om België op een 2-1 voorsprong te brengen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws