Home » Grand Slam » Hoop voor Wimbledon fans: publiek wordt (waarschijnlijk) toegelaten

Hoop voor Wimbledon fans: publiek wordt (waarschijnlijk) toegelaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Er is hoop voor Wimbledon 2021 én voor de fans, dat gaf de Britse minister van sport Nigel Huggleston afgelopen maandag aan in een interview met LBC.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het toernooi zal – zoals in februari al bekend werd – naar alle waarschijnlijkheid niet alleen doorgaan, maar als het Britse stappenplan om uit de Corona te komen werkt zoals gepland, zal er zelfs publiek aanwezig zijn op The Championships.

Hoeveel mensen er precies welkom zullen zijn, dat kan de minister op dit moment niet precies zeggen. Ook de laatste updates op de site van het grandslamtoernooi zelf doen nog geen uitspraken over de bezoekersaantallen. “We ondernemen elke stap om zo flexibel mogelijk te zijn en om ons ervan te verzekeren dat we in staat zijn te reageren op veranderende omstandigheden die eventueel een toename of afname in het aantal bezoekers toelaten”, klinkt het. Beslissingen betreft capaciteit worden daarom zo lang mogelijk uitgesteld, aldus het laatste persbericht.

Versoepelingen

Sinds 29 maart zijn de Britse lockdown regels versoepeld en vanaf maandag a.s. zijn buitensporten weer toegestaan. Dat betekent ook dat men zelf de tennisbaan weer op kan. Tot nu toe zaten de Britse tennisfans grotendeels thuis en moesten genoegen nemen met tv uitzendingen en livestreams van internationale toernooien en wedstrijden uit andere landen. Een groot aantal van hen zocht tevens hun heil in het wedden op tennis.

De Britten zijn sowieso niet vies van een sportweddenschapje hier of daar, maar tijdens deze lockdown zag de UK Gambling Commission, de officiële waakhond van de Britse regering op het gebied van de kansspelregulering, een forse stijging in het live wedden op sportevenementen. Dit in tegenstelling tot de vorige Britse lockdown omdat toen ook de sportevenementen, waaronder Wimbledon 2020, aan banden werden gelegd. Alle weddenschappen moeten momenteel nog online worden gemaakt omdat de Britse Bookmakerskantoren als niet-noodzakelijke winkels, voorlopig nog gesloten blijven.

Wedden op tennis is een laagdrempelige sportweddenschap en dus geschikt voor zowel beginners als meer ervaren sport wedders. Het feit dat tennis geen gelijkspel kent, maakt het een makkelijke markt om op in te zetten en het is niet seizoensgebonden want er wordt het hele jaar door getennist. Je hoeft daarnaast niks van de actie te missen want elke match van elk groot tennistoernooi wordt live uitgezonden op de site. Zo kun je, tijdens de wedstrijd nog inzetten en hoef je geen seconde te missen. Tennisfans kunnen zich dus voorzichtig aan gaan verheugen op de 134e editie van het wereldberoemde toernooi en op de spannende wedstrijden op het beroemde gras van de sjieke All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Geen queue

Er is hoop dat Novak Djokovic (ATP-1) en Simona Halep (WTA-3) hun titels komen verdedigen en dat Brits favoriet Andy Murray (ATP-120) ook weer van de partij zal zijn. Voor een felbegeerd kaartje hoef je dit jaar niet uren in de rij te staan of te loten. Vanaf 1 juni zal een online kaartverkoop starten waar het toegestane aantal bezoekers een ticket kunnen proberen te bemachtigen.

Wimbledon 2021 staat gepland van 28 juni tot en met 11 juli 2021.

Novak Djokovic - © YouTube
Novak Djokovic – © YouTube

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS