Home » Grand Slam » Wimbledon 2021 gaat door: “Wellicht met beperkte capaciteit”

Wimbledon 2021 gaat door: “Wellicht met beperkte capaciteit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een officiële mededeling laat de organisatie van Wimbledon weten dat ze er alles aan zullen doen om het toernooi te laten plaatsvinden. Men focust momenteel op één scenario.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In 2020 vond er voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geen Wimbledon plaats. Dit jaar is men vastberaden om het prestigieuze grandslamtoernooi opnieuw te organiseren. Hiervoor lagen tot voor kort drie relatief concrete scenario’s op tafel:

  • een toernooi achter gesloten deuren
  • een toernooi met volledige capaciteit aan publiek
  • een toernooi met een select publiek

“Momenteel focussen we voornamelijk op de optie om met een verminderde capaciteit aan fans door te gaan”, klinkt het bij de organisatie. “We zijn echter nog niet zo ver dat we de andere twee scenario’s al van tafel kunnen vegen. Met nog vijf maanden te gaan, blijven we in nauw contact met de overheid en volksgezondheid om op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Ons doel is om de best mogelijke Kampioenschappen te organiseren.”

Wimbledon vindt dit jaar normaal gezien plaats van 28 juni t.e.m. 11 juli.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER