Home » Nieuws » Hopman Cup keert terug in 2023 in Nice

Hopman Cup keert terug in 2023 in Nice

Hopman Cup keert terug in 2023 in Nice

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Volgend jaar komt er een nieuwe editie van de Hopman Cup. Het gemengde teamevenement zal verhuizen naar Nice in Frankrijk en in de zomer plaatsvinden.

De Hopman Cup liep van 1989 tot 2019 in Perth in Australië in het begin van het seizoen. In 2023 zal de Hopman Cup terugkeren. De nieuwe editie zal plaatsvinden van 19 tot 23 juli in Nice in Frankrijk.

Tennium, dat ook de European Open in Antwerpen organiseert, zal de nieuwe editie van de Hopman Cup in goede banen leiden. De ITF en Tennium hebben een partnerschap voor vijf jaar afgesloten waardoor de Hopman Cup al zeker van 2023 tot 2027 in Nice zal gespeeld worden.

Net als in vorige edities zal elk team in de Hopman Cup bestaan uit één mannelijke speler en één vrouwelijke speler. De duels tussen de deelnemende landen zullen opnieuw bestaan uit enkelmatchen tussen vrouwen en mannen en één partij gemengd dubbel.

In 2023 en 2024 zullen er zes teams deelnemen, vanaf 2025 zal het deelnemersveld uitbreiden naar acht teams. Kristoff Puelinckx, de CEO van Tennium, is heel blij met de aankondiging van de Hopman Cup: “We willen de ITF bedanken om aan Tennium de terugkeer van de Hopman Cup toe te vertrouwen. We kijken er naar uit om dit grote evenement uit te bouwen.”

In 2019 won Zwitserland de laatste editie van de Hopman Cup. Roger Federer en Belinda Bencic (WTA-12) bezorgden hun land toen de tweede Hopman Cup-titel op rij.

Een tijdje geleden kondigden de WTA en ATP ook aan dat zij de United Cup in Australië zullen organiseren in het begin van het seizoen, op het moment dat voorheen de Hopman Cup plaatsvond. Aan dit gemengde teamevenement zal België deelnemen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws