Home » Grand Slam » US Open » Indrukwekkende Goffin knokt zich naar droomduel in New York

Indrukwekkende Goffin knokt zich naar droomduel in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich geplaatst voor de tweede week van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). In een erg hoogstaande partij haalde hij het in drie sets van Pablo Carreno Busta (ATP-69).

Goffin en Carreno Busta vochten een erg spannend duel uit op Court 30. Beide spelers leken weinig last te hebben van de hitte en legden elkaar het vuur aan de schenen. Tot een break in de eerste set kwam het niet, een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin maakte Goffin een vroege achterstand goed. Na 1 uur en 10 minuten haalde Goffin de set met 7-6 (5) binnen.

Ook in de tweede set bleven beide spelers aan elkaar gewaagd. Goffin kreeg vijf breakpunten, maar kon ze niet benutten. Opnieuw kwam er een tiebreak, en daarin leek het net de Spanjaard een beetje te helpen. Toch hield onze landgenoot het hoofd koel en greep hij de 7-6 (9) setwinst.

De derde set was opnieuw erg spannend. In het achtste game slopen er wat foutjes in het spel van de Luikenaar en na drie uur wedstrijd wist Carreno Busta de eerste break te forceren. Goffin brak echter meteen terug, en de Spanjaard herstelde zich niet meer van de opdoffer. Onze landgenoot ging nogmaals door de opslag van zijn tegenstander en maakte het daarna af op eigen opslag. Na 3 uur en 13 minuten stond de 7-6 (5), 7-6 (9) en 7-5 eindstand op het scorebord.

In de vierde ronde volgt een duel met de Zwitser Roger Federer (ATP-3), die slechts 1 uur en 20 minuten nodig had om zijn partij te winnen. In onderlinge duels staat het 8-1 voor de Zwitser.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden