Home » ATP » Isner zorgt opnieuw voor controverse: “Mondmaskers dragen? Slaat nergens op”

Isner zorgt opnieuw voor controverse: “Mondmaskers dragen? Slaat nergens op”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

John Isner (ATP-25) heeft opnieuw kritiek op de coronamaatregelen. Op Twitter uitte hij zijn ongenoegen over de mondmaskerplicht die op sommige sportevenementen geldt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“NFL-coaches (NFL is een American Football competitie, n.v.d.r.) verplichten om mondmaskers te dragen aan de zijlijn is puur cosmetisch theater. Dat slaat nergens op”, twitterde de Amerikaan. “Die mensen hebben meermaals negatief getest en komen alleen in de buurt van anderen die ook negatief hebben getest. Dit is propaganda.”

Commotie

De uitspraken van de lange Amerikaan zorgden – uiteraard – voor de nodige commotie op Twitter. “Het gaat om het geven van het goede voorbeeld” en “We moeten elkaar beschermen”, reageerden enkele fans. Isner beet op zijn beurt van zich af en noemde iemand die schreef dat iedereen tijdelijk een mondmasker zou moeten dragen zelfs “gebrainwasht”.

Coronabros

Het is niet de eerste keer dat Isner zich negatief uitlaat over coronamaatregelen. In juli kreeg hij hiervoor al kritiek en noemde hij een groep volgers op Twitter “coronabros” waarna hij hen opriep om “in hun kelder te blijven zitten”.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS