Home » Grand Slam » Wimbledon » Japans avontuur van Mestach eindigt op valse noot

Japans avontuur van Mestach eindigt op valse noot

Japans avontuur van Mestach eindigt op valse noot

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach heeft geen tweede Japanse titel op haar palmares kunnen schrijven. Voor de tweede week op rij liep ze zich in de finale te pletter op de Tunesische Ons Jabeur.

An-Sophie Mestach (WTA-218), nog steeds maar 19, speelde drie weken lang op een wolk in Japan. Ook in Kurume ($ 50 000) leek niemand haar te kunnen stoppen. Met een finale tegen Ons Jabeur (WTA-210) kreeg dit toernooi dezelfde finale als het toernooi van Fukuoka ($ 50 000) vorige week. En hoewel Mestach het vorige week nog spannend kon maken in de eerste set, was haar vat nu volledig af. De Belgische kon op geen enkel moment een vuist maken en werd genadeloos afgeslacht: 0-6 en 2-6. De 18de match in drie weken tijd was er dus te veel aan.

Toch is de balans van het Japans avontuur zeker positief. Mestach vertrok richting Azië als de nummer 318 van de wereld, en zal maandag – op drie weken tijd – tot plaats 193 gestegen zijn. Daarmee verzekerde ze zich ook van een plaatsje in de kwalificaties van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws