Home » ATP » Jonge sensatie Fils verrast Tsitsipas en knokt zich naar finale op European Open

Jonge sensatie Fils verrast Tsitsipas en knokt zich naar finale op European Open

Jonge sensatie Fils verrast Tsitsipas en knokt zich naar finale op European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het jonge Franse toptalent Arthur Fils (ATP-38) heeft zich geplaatst voor de finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte topreekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-7) in twee sets.

Tsitsipas begon gretig aan het duel en had meteen een kans om door de opslag van zijn tegenstander te gaan, maar vierde reekshoofd Fils redde knap. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en lieten enkele knappe punten zien. Het publiek smulde en vooral Fils werd luid aangemoedigd. Bij 5-4 kreeg Fils een eerste setpunt op de opslag van Tsitsipas, maar het topreekshoofd redde knap. Fils werd in het volgende spelletje zelf onder druk gezet, maar hij bezweek niet. De jonge Fransman speelde een erg knappe tiebreak en pakte de eerste set met 7-6 (5).

(lees verder onder de posts op X)

Fils ging meteen door op zijn elan en ging door de opslag van Tsitsipas in het openingsspelletje van de tweede set. De Fransman redde vervolgens twee breakpunten en liep 3-1 uit. Bij 5-4 mocht Fils serveren voor de wedstrijd en na een fenomenale game wist Tsitsipas terug te komen tot 5-5. Er kwam opnieuw een tiebreak aan te pas en Fils liep al snel 5-1 uit. De jonge Fransman trok met 7-6 (4) aan het langste eind.

“Ik voel me fantastisch, bedankt allemaal voor de steun. Ik was erg nerveus toen ik moest uitserveren, hij sloeg enkele knappe returns, maar ik ben erg blij met de manier waarop ik de tiebreak heb aangepakt. En nu ga ik alles geven in de finale”, zei Fils na afloop.

In de finale wacht een duel met derde reekshoofd Alexander Bublik (ATP-36). Fils kan in Antwerpen zijn tweede titel uit zijn carrière veroveren, eerder dit jaar pronkte hij met de titel in Lyon. Beide spelers ontmoeten elkaar voor het eerst.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws