Home » Grand Slam » Australian Open » Juniores verdedigen Belgische eer op dag zeven Down Under

Juniores verdedigen Belgische eer op dag zeven Down Under

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de zevende dag van de Australian Open komen juniores Sofia Costoulas (ITF-63) en Alexander Hoogmartens (ITF-43) in actie. Costoulas speelt in het enkelspel en het dubbelspel, terwijl Hoogmartens dubbelt.

Zondag betreden twee Belgische juniores het terrein. De 14-jarige Costoulas tankte vertrouwen op een voorbereidingstoernooi in Australië en debuteert op een grandslamtoernooi.

In het enkelspel heeft Costoulas al meteen een zware opdracht tegen tweede reekshoofd Robin Montgomery (ITF-7). In het dubbelspel speelt ze samen met de Kroatische Antonia Ruzic (ITF-111) tegen de vijfde reekshoofden Victoria Jimenez Kasintseva (ITF-18) en Ane Mintegi Del Olmo (ITF-21). De 14-jarige speelster plaatste nog een boodschap en een filmpje voor de fans op haar Facebookpagina: “Ik voel me goed hier in Melbourne en ben helemaal klaar voor mijn eerste grandslamtoernooi. Morgen speel ik zowel enkel als dubbel, hoe spannend! Bedankt voor al jullie steun en tot snel!”

Bij de jongens won de 17-jarige Hoogmartens zijn eerste wedstrijd in het enkelspel en komt hij zondag in actie in het dubbelspel. Hoogmartens speelt samen met de Amerikaan Dali Blanch (ITF-26) tegen de Serviër Hamad Medjedovic (ITF-39) en Marat Sharipov (ITF-36).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS