Home » Nieuws » Kerber onderuit tegen Raducanu in Stuttgart: “Momenteel niet topfit”

Kerber onderuit tegen Raducanu in Stuttgart: “Momenteel niet topfit”

Kerber onderuit tegen Raducanu in Stuttgart: “Momenteel niet topfit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, WTA 500) is thuisspeelster Angelique Kerber (WTA-332) er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken. De Duitse verloor met 2-6 en 1-6 van de Britse Emma Raducanu (WTA-303).

Twee Grand Slam-winnaressen

Het was een duel tussen twee Grand Slam-winnaressen. Kerber won bovendien het toernooi al tweemaal, in 2015 en 2016.

Raducanu sukkelde het voorbije jaar met tal van blessures, maar lijkt er nu weer bovenop te zijn.

Vorige week won ze haar twee ontmoetingen in de Billie Jean King Cup, tegen Caroline Garcia (WTA-23) en Diane Parry (WTA-49).

Kerber, die dit jaar haar rentree maakt op het WTA-circuit na zwangerschap, moet haar oude niveau nog vinden.

In de eerste set hield de Duitse gelijke tred met Raducanu tot 2-3, maar dan stoomde de Britse door naar een 2-5-voorsprong, die ze niet meer losliet.

In de tweede set had Kerber niet veel meer in de pap te brokken. Zo stond na 1 uur en 24 minuten de 2-6 en 1-6 op het bord.

(lees verder onder de YouTube-video)

“Dit had ik niet voor ogen”

“Ik had mijn terugkeer naar Stuttgart uiteraard iets anders voor ogen”, legde de zichtbaar teleurgestelde Kerber uit na haar eerste optreden in Duitsland na de bevalling. “Ik ben momenteel niet topfit en heb geen kans gehad om me voor te bereiden op gravel. Ondanks bemoedigende signalen was het gewoon niet genoeg. Ik ga nu herstellen.”

“Tevreden over mijn niveau”

Raducanu, de US Open-winnares (Verenigde Staten, Grand Slam) van 2021, was opgelucht na haar overwinning. “Het voelt geweldig om hier vooruitgang te boeken, vooral tegen zo’n ervaren speelster als Angelique Kerber”, vertelt de 21-jarige Britse. “Ik speelde aanvallend op de belangrijke momenten. Dankzij mijn voorbereiding voel ik me heel goed en ben ik tevreden over mijn niveau.”

In de tweede ronde treft Raducanu de Tsjechische Linda Noskova (WTA-31). De winnares van dat duel speelt mogelijk tegen Elise Mertens (WTA-30).

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws