Home » Nieuws » Kimback wordt Kim is back: Clijsters wint nu ook van Australian Open-winnares

Kimback wordt Kim is back: Clijsters wint nu ook van Australian Open-winnares

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters blijft winnen op de World TeamTennis (WTT) in de Verenigde Staten. Woensdagnacht ging ook Australian Open-winnares Sofia Kenin voor de bijl.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische nam het met haar team New York Empire op tegen Philadelphia Freedoms, het team van o.a. Sofia Kenin en Taylor Fritz.

Nadat ze eerder haar dominantie getoond had tegen Bernarda Pera, ging de Clijsters gewoon door op haar elan. Zelfs tegen Kenin, het huidige nummer 4 van de wereld en in januari nog de beste in Melbourne, haalde ze het overtuigend met 5-3.

Clijsters serveerde sterk (vier aces en twee love games) en zette Kenin continu onder druk op haar opslagspellen. Toen de Amerikaanse drie dubbele fouten sloeg in het derde game, bedankte Clijsters met een break: 2-1 en de kloof die leidde tot de 5-3-overwinning was gemaakt.

Sofia Kenin - © World TeamTennis
Sofia Kenin – © World TeamTennis

“Ik denk dat mijn opslag het verschil heeft gemaakt”, liet Clijsters na de wedstrijd optekenen. “Ik maakte alleen nog te veel fouten, waardoor ik af en toe ontgoocheld was. Toch kon ik dat gevoel altijd snel van me afzetten.”

“Kim speelde heel goed”, reageerde Kenin op haar beurt sportief. “Ik ben heel blij om haar terug gezond en zo goed te zien spelen. Ik ben oprecht blij dat ze een comeback maakte. Kim toont aan dat je leeftijd niet uitmaakt en dat je altijd kan terugkomen om te doen wat je het beste kan. Ze is in vorm en staat echt goed te spelen.”

Dat schattig meisje

De eerste confrontatie tussen de 37-jarige Clijsters en de 21-jarige Kenin roept natuurlijk herinneringen op naar vijftien jaar geleden toen de Belgische op het WTA-toernooi van Miami een rondleiding gaf aan het verlegen ukkie dat Kenin toen was.

“Sofia was dat schattig, aanbiddelijk meisje dat geïntrigeerd was door tennis”, weet Clijsters nog. “Ze was een ster in wording en het was fantastisch om haar zo’n ervaring te kunnen geven. Ik heb er echt van genoten toen ze de Australian Open won, maar zag haar daarvoor ook al aan het werk. Haar te zien groeien was erg fijn. Ze is zo jong en kan nog zoveel bereiken.”

Twee keer in actie

Clijsters kwam niet alleen in het enkel-, maar ook in het gemengd dubbelspel in actie. Aan de zijde van de Brit Neal Skupski won ze met 5-4 van Fabrice Martin uit Frankrijk en Taylor Townsend uit de Verenigde Staten. Uiteindelijk leverde het New York Empire de overwinning op: 25-17.

Noem het gerust een stunt, want Philadelphia Freedoms had nog niet verloren. Clijsters was dan ook erg blij met de eindstand. “We hadden hen al zien spelen de voorbije dagen en merkten op hoe goed ze waren. We wisten dat het een zwaar duel zou worden en moesten een niveau hoger schakelen.”

Donderdag komt Clijsters wellicht opnieuw in actie. Dan neemt New York Empire het op tegen Orlando Storm met o.a. Danielle Collins en Jack Sock.

De mooiste punten uit Clijsters vs. Kenin

Samenvatting New York Empire vs. Philadelphia Freedoms

De mooiste foto’s van de ontmoeting

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS