Home » Geen categorie » Knie verhindert titel voor Vanneste

Knie verhindert titel voor Vanneste

Knie verhindert titel voor Vanneste

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jeroen Vanneste is er niet in geslaagd om zijn allereerste finale op het profcircuit winnend af te sluiten. In het Egyptische Sharm El Sheikh ($ 10 000) moest hij in de eerste set de handdoek in de ring gooien.

Jeroen Vanneste (ATP-739) was – met onder andere winst tegen landgenoot Joris De Loore (ATP-539) – aan een goede week bezig op het Egyptische gravel. In de finale stond de 19-jarige Belg tegenover het vierde reekshoofd, de Oostenrijker Marc Rath (ATP-573).

En hoewel Vanneste dus underdog was, begon hij uitstekend aan de partij. Hij dwong meteen een breakpunt af op Raths opslag, maar toen liep het grondig fout. Vannestes knie – waar hij in het begin van de week ook al wat last van had – begon op te spelen en dat belemmerde zijn bewegelijkheid. Vanneste won in de volgende spelletjes nog slechts twee punten, en ook twee medische time-outs konden het tij niet meer keren. Bij en 0-5, 0-30 stand wist de Belg dat het een hopeloze situatie was en besloot hij de rest van de finale te laten schieten.

Jeroen Vanneste keert nu terug naar België waar hij er alles aan zal doen om tijdig klaar te geraken voor het toernooi van Havré ($ 10 000), dat volgende week maandag van start gaat.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws