Home » ATP » Knokkende Coppejans naar kwartfinale in Francavilla

Knokkende Coppejans naar kwartfinale in Francavilla

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-338) heeft de kwartfinale bereikt op het challengertoernooi van Francavilla (Italië, € 43 000 + H). De lucky loser moest diep gaan om zijn tegenstander van zich af te houden. 

In de tweede ronde moest Coppejans het opnemen tegen de ruim 100 plaatsen hoger gerangschikte Andrea Collarini (ATP-240) uit Argentinië. Het was echter Coppejans die, dankzij stevig serveerwerk, de bovenhand haalde in de openingsset door zijn enige breakpunt te benutten.

Het niveau van de Belg zakte ietwat terug in de tweede manche en de Argentijn kon hiervan profiteren. Collarini pakte de tweede set en bracht de wedstrijd zo weer in evenwicht. De derde en beslissende set startte niet goed voor Coppejans. Maar de Belg vocht voor wat hij waard was en maakte zijn achterstand weer goed.

Bij een 6-5 stand het voordeel van Coppejans kreeg de Belg zijn eerste wedstrijdpunten. Het vierde was raak en zo staat Coppejans, die als lucky loser werd opgevist uit de kwalificaties, in de kwartfinale. Daarin neem hij het op tegen de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP-237) die gecoacht wordt door Kristof Vliegen. Vorig jaar speelden de twee voor het eerst tegen elkaar, Griekspoor was toen de beste in twee sets. De Nederlander liet zich onlangs opmerken door Stan Wawrinka (ATP-25) te verslaan.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden