Home » Geen categorie » Kwartfinale eindstation voor Darcis in Irving

Kwartfinale eindstation voor Darcis in Irving

Kwartfinale eindstation voor Darcis in Irving

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertoernooi van Irving (Verenigde Staten, $ 125 000) heeft Steve Darcis (ATP-90) geen vervolg kunnen breien aan zijn stunt tegen eerste reekshoofd Jeremy Chardy (ATP-34). In de kwartfinale moest hij de duimen leggen tegen de Brit Kyle Edmund (ATP-153).

In de tweede ronde in Irving klopte Darcis verrassend de Fransman Jeremy Chardy, het eerste reekshoofd en nummer 34 van de wereld. Onze landgenoot kon in de kwartfinale echter zijn knappe zegereeks niet voortzetten. Darcis ging in twee sets onderuit tegen de 20-jarige Brit Edmund. In de eerste set moest hij in een tiebreak nipt het onderspit delven. Daarna brak in de tweede set de veer bij Darcis en verloor hij twee keer zijn opslag. Hij kon het tij niet meer keren en moest de tweede set met 6-2 prijsgeven.

Darcis reageerde op Twitter ontgoocheld op zijn uitschakeling: “Vandaag verloren. Ik had veel kansen in de eerste set maar kon het niet afmaken. Proficiat aan Kyle Edmund” Nu gaat de Luikenaar naar Miami waar hij via de kwalificaties de hoofdtabel van de Miami Open ( $ 5,381,235) probeert te bereiken. David Goffin (ATP-21) is als reekshoofd rechtstreeks geplaatst in Miami en keert daar terug na zijn ribblessure.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws