Home » Grand Slam » Kyrgios: “Ik ben niet zeker of de Australian Open wel kan doorgaan”

Kyrgios: “Ik ben niet zeker of de Australian Open wel kan doorgaan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Terwijl organisatoren alles op alles zetten om dit seizoen nog tennistoernooien te kunnen plannen, vreest Nick Kyrgios (ATP-40) dat zelfs de Australian Open van volgend jaar aan een zijden draadje hangt.

Het aantal nieuwe COVID-19-besmettingen stijgt de laatste weken naar ongekende hoogtes in Melbourne, de thuishaven van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Net als in België lijkt het in Australië de verkeerde richting uit te gaan. Dat weet ook Kyrgios, die zich afgelopen week nog terugtrok uit de US Open.

“Deze ochtend hoorde ik op de radio dat er in Melbourne alleen al zevenhonderd nieuwe gevallen zijn bijgekomen en het aantal doden nieuwe records breekt”, aldus de Australiër in het Australische ontbijtprogramma ‘Today’. “Het zijn trieste tijden en op deze manier ben ik niet zeker of de Australian Open wel kan doorgaan.”

Niet naar Europa

Zoals geweten, reist Kyrgios niet af naar de Verenigde Staten dit jaar, maar ook in Europa heeft hij weinig zin. “De kans is klein, eigenlijk zo goed als onbestaande dat ik in Europa ga tennissen. Ik blijf wellicht gewoon thuis met m’n vrienden en familie en probeer mij verantwoordelijk te gedragen.”

Alles komt goed

Volgens de toernooidirecteur van de Australian Open, Craig Tiley, is er echter geen reden tot paniek en komt alles goed. “We zijn ervan overtuigd dat we het virus gaan verslaan. Het is erg wat er momenteel aan de hand is in onze staat (Melbourne, n.v.d.r.), maar we gaan dit overwinnen.”

“Het goede nieuws is dat Australië in december en januari een bubbel kan vormen voor internationale spelers. In december is er geen tennis, dus iedereen kan afreizen naar én acclimatiseren in Melbourne. Die periode kan een quarantaine zijn.”

Niet verhuizen

Ondanks de huidige toestand in Melbourne ziet Tiley geen reden om het toernooi te verhuizen naar een andere locatie. “Onze plannen zijn niet gewijzigd. De Australian Open kan plaatsvinden in Melbourne.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS