Home » ATP » Kyrgios is terug en zorgt meteen voor ophef: “Word ik hiervoor beboet?”

Kyrgios is terug en zorgt meteen voor ophef: “Word ik hiervoor beboet?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nick Kyrgios (ATP-47) laat in zijn eerste toernooi sinds februari 2020 meteen van zich spreken. Op de Murray River Open (ATP 250) in Melbourne weigerde hij verder te spelen na een tussenkomst van de stoelscheidsrechter.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kyrgios leidde met 6-2 en 5-5 (40-30) tegen zijn landgenoot Harry Bourchier (ATP-324) toen de stoelscheidsrechter hem een time violation aansmeerde omwille van het te veel tijd nemen om te serveren. De Australiër vond dit echter onterecht omdat hij – naar eigen zeggen – zijn opslagbeweging in de laatste seconde al was begonnen. “Dit is mijn opslagbeweging, daar hebben we het al over gehad. Ik stop met spelen, roep de supervisor maar op het terrein”, beet hij de scheidsrechter toe.

Beboet

Eenmaal de supervisor op het terrein kwam, begon het gebekvecht pas echt. “Waarom doet hij dit? Dit is mijn opslagbeweging. Het gaat niet om hem, het gaat om ons tennissers. Hij is gewoon een extra om ervoor te zorgen dat dit alles vlekkeloos verloopt.”

Na enkele minuten kon de supervisor Kyrgios overtuigen om alsnog verder te spelen. “Word ik hiervoor beboet?”, vroeg de Australiër zich nog af. “Nee”, klonk het en zo was de kous af. Kyrgios won uiteindelijk de tweede set in de tiebreak met 9-7.

(lees verder onder de video)

In de volgende ronde wacht Kyrgios een eerste echte test met de Kroaat Borna Coric (ATP-25). Ook die wedstrijd zou wel eens voor vuurwerk kunnen zorgen. In juli vorig jaar vroeg de Australiër zich nog publiekelijk af of Coric stenen in zijn hoofd heeft. “Jouw intellectueel niveau is nul”, klonk het toen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS