Home » Grand Slam » US Open » Kyrgios krijgt boete wegens wangedrag op US Open

Kyrgios krijgt boete wegens wangedrag op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De uitbarstingen van Nick Kyrgios (ATP-17) krijgen nog een staartje. De Amerikaanse tennisbond heeft een boete gegeven aan het adres van de Australiër. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In zijn wedstrijd tegen John Millman (ATP-235) gebruikte Kyrgios het F-woord en sloeg zijn racket stuk. De Amerikaanse tennisbond (USTA) is hier niet van gediend en schreef een boete uit voor de Australiër. Voor ‘duidelijk hoorbare obsceniteiten’ moet hij $ 3 000 betalen en voor ‘misbruik van rackets en materiaal’ komt er nog eens $ 2 500 bovenop. Of die $ 5 500 hem dat erg pijn zal doen is nog maar de vraag, hij strijkt voor zijn verlies in de eerste ronde ruim $ 43 000 op.

Het is niet de eerste keer dat de Australiër een boete krijgt voor zijn wangedrag. Alles bij elkaar geteld lopen zijn boetes op tot tienduizenden dollars. Vorig jaar liet hij zich van zijn kleinste kant zien op het ATP-toernooi van Shangai waarop de ATP hem schorste voor de rest van het seizoen. Na zijn wedstrijd op de US Open gaf hij toe dat hij “niet zo toegewijd was voor het tennis als andere spelers”.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER