Home » ATP » Kyrgios op kruissnelheid: “Djokovic is een zielig figuur, Nadal klein als je van hem wint en Verdasco de meest arrogante persoon ooit”

Kyrgios op kruissnelheid: “Djokovic is een zielig figuur, Nadal klein als je van hem wint en Verdasco de meest arrogante persoon ooit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nick Kyrgios (ATP-36) is in bloedvorm op het toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1000). Toch wat betreft zijn bad boy-imago, dat hij deze week nog maar eens alle eer aandoet.

Niet alleen werd de Australiër donderdag gediskwalificeerd in de tweede ronde van het toernooi, ook laat hij zich opmerken in een interview met No Challenges Remaining waarin hij geen blad voor de mond neemt over zijn collega’s.

Wie er als eerste mag aan geloven, is Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld is volgens Kyrgios één van de beste tennissers ooit, maar daarmee is dan ook alles gezegd. “Ik kan hem niet uitstaan, hij wil zo graag leuk gevonden worden door iedereen en doet er alles aan om zoals Roger Federer (ATP-3) te kunnen zijn. Echt zielig. En dan de manier waarop hij zijn overwinningen viert, niet minder dan beschamend.”

Ook over Rafael Nadal (ATP-2) geen goed woord. “Nadal? Dat is mijn absolute tegenpool. Als hij wint, is alles oké, maar als ik hem versla, heb ik zogezegd geen respect voor hem, zijn fans en het tennis. Op wat slaat dat? Ik gedraag mij nu niet anders dan vroeger en heb hem al meermaals verslagen. En dan heb je nog zijn oom Toni die plots kwam zeggen dat ik geen opleiding had genoten. Ik ben twaalf jaar naar school geweest, dus wat bazelt die idioot? Ik begrijp wel dat het niet leuk was voor hem dat ik zijn familie alwéér had verslagen.”

“Aan Verdasco maak ik liever geen woorden meer vuil”

Maar Kyrgios’ grootste vijand is en blijft Fernando Verdasco (ATP-38). “Aan hem maak ik liever geen woorden meer vuil, die kerel is echt de meest arrogante persoon ooit. Nooit zegt hij goeiedag, wel ziet hij zichzelf als super belangrijk, als een geschenk van God.”

En toch, Kyrgios heeft ook lof voor enkele van zijn collega’s. “Ik vind dat wij als spelers wat meer onze stem mogen laten horen. Gelukkig zijn er sommigen die dat doen, zoals Frances Tiafoe (ATP-34), dat is echt een goede kerel.”

En dan dat publiek…

Tot slot geeft de Australiër nog zijn ongezouten mening over het publiek, dat hem – aldus hijzelf – niet altijd met respect behandelt en soms zelfs uitjouwt. “Die supporters hebben geen respect voor mij, dus wat zou ik respect tonen voor hen? Wat interesseert het mij dat ze geld hebben betaald voor een ticket en dan niet te zien krijgen wat ze willen? Ze weten nu eenmaal hoe ik in elkaar zit.”

Je houdt van zijn stijl of je veracht hem, maar zeker is dat Kyrgios een enorme haat-liefdeverhouding met het tennis heeft. “Of ik nog lang meega? Ik weet één ding zeker: mijn lichaam is hier niet voor gemaakt.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden