Home » Geen categorie » Kyrgios stormt het veld af na verloren eerste set in Shanghai

Kyrgios stormt het veld af na verloren eerste set in Shanghai

Nick Kyrgios (ATP-21) heeft zich weer maar eens van zijn kleinste kant laten zien. Op het Masters 1000 toernooi van Shanghai (China, $ 8 092 625) stormde hij na een verloren eerste set van het veld af.

Shanghai en Kyrgios, het blijft een moeilijk verhaal. Vorig jaar tankte hij zijn wedstrijd: hij deed absoluut geen moeite om te winnen. Achteraf betoonde hij spijt, maar de ATP schorste hem voor de rest van het seizoen. Vandaag zagen we een klagende Kyrgios in zijn wedstrijd tegen Steve Johnson (ATP-46). Hij was zichtbaar gefrustreerd en leek elk moment te willen opgeven. De heren stevenden af op een tiebreak, maar de twaalf games die ze op het veld stonden werden ontsiert door uitbarstingen en scheldtirades van de licht ontvlambare Australiër. Hij kreeg hiervoor al een waarschuwing van de stoelscheidsrechter.

Tijdens de tiebreak bleef Kyrgios strijdvaardig tegenover de scheidsrechter, maar kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Na een intense balwisseling klaagde Kyrgios dat hij erg moe was. Het publiek reageerde onrustig op het gedrag van de Australiër. Het ging van kwaad naar erger: Kyrgios kreeg een puntboete, een punt dat naar de tegenstander gaat, na een zoveelste schelduitbarsting. Hij riep dat hij zou opgeven als hij de set zou verliezen, iets wat hij prompt deed nadat hij effectief de set verloor.

De Australiër gaf geen blijk van fysieke problemen en weigerde medische bijstand. Het was duidelijk dat hij er mentaal niet bij was en geen zin had om te vechten voor de overwinning. Dit is geen alleenstaand geval, op de US Open gaf hij toe dat hij “niet zo toegewijd was voor het tennis als andere spelers”. Hiervoor kreeg hij al de wind van voren van John McEnroe. Het is afwachten wat de straf zal zijn voor Kyrgios.