Home » Grand Slam » Australian Open » Kyrgios voelt zich (eindelijk) weer veilig en speelklaar: “Australië gaat heel goed om met de crisis”

Kyrgios voelt zich (eindelijk) weer veilig en speelklaar: “Australië gaat heel goed om met de crisis”

Kyrgios voelt zich (eindelijk) weer veilig en speelklaar: “Australië gaat heel goed om met de crisis”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nick Kyrgios (ATP-47) staat op het punt zijn rentree te maken op de Australian Open na maandenlange inactiviteit omwille van de coronacrisis. Hij voelt zich naar eigen zeggen weer veilig en vindt het nu wel terug verantwoord om te spelen.

Het is ondertussen al een tijdje geleden dat we het Australische woelwater Nick Kyrgios nog competitief op een tennisterrein hebben gezien, maar daar komt binnenkort verandering in. De Australiër vindt het op dit moment weer veilig genoeg om te tennissen op het hoogste niveau.

Australian Open

Kyrgios deed zijn boekje open in een interview met CNN over de ganse situatie met alle maatregelen etc. “Ik voel me eigenlijk vrij veilig. Dat gevoel had ik vorig jaar niet bij het reizen en het spelen overzee. Ik vond het nog wat te vroeg om te spelen. Volgens mij zijn de omstandigheden nu veilig genoeg en gaat iedereen samenwerken om het toernooi op de juiste manier te laten verlopen.”

Wanneer CNN-journalist Patrick Snell hem vroeg naar de genomen maatregelen door de Australian Open-organisatie antwoordde Kyrgios: “Gezondheid en veiligheid komen voor mij altijd op de eerste plek. Het is uiteindelijk maar een tennistoernooi. Ik vind niet dat het de gezondheidsprotocollen mag overschrijden en anderen in gevaar mag brengen.”

Kritiek

Los daarvan kwam er de laatste dagen veel kritiek op de keuzes van de organisatie omdat er momenteel 72 spelers in quarantaine zitten op hun kamer gedurende twee weken ten gevolge van enkele positieve testen op hun chartervlucht richting Melbourne. Die spelers hebben dus niet de mogelijkheid om te trainen terwijl anderen dat wel kunnen.

Volgens Kyrgios is er echter geen reden tot klagen voor de spelers. “De omstandigheden voor de spelers zijn vrij goed en ze wisten al voor ze hierheen kwamen wat de beperkingen gingen zijn”, klinkt het bij de Australiër. Kyrgios moest zelf niet in quarantaine omdat hij Australië al een lange tijd al niet meer heeft verlaten. Hij bereidt zich voor op de Australian open in zijn thuisstad Canberra.

Djokovic

Snell vroeg Kyrgios ook naar zijn positie als moral voice binnen de tennisgemeenschap waar hij afgelopen jaar toch wel in is gerold door zijn medespelers op hun plaats te zetten wanneer hij dat nodig vindt.

Een voorbeeld hiervan was de Adria Tour in juni waar onder andere het nummer 1 van de wereld Novak Djokovic (ATP-1) en andere toppers aan deelnamen. Op dat evenement werd er niet voldoende gesocialdistanced met talrijke besmettingen tot gevolg. Djokovic verontschuldigde zich hier achteraf publiekelijk voor.

Kyrgios sprak zich kritisch uit over het evenement en tevens ook over superster Djokovic. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat ik mijn kritiek heb geuit. Hij is één van de leiders van onze sport. Hij is technisch gezien onze LeBron James”, klinkt het.

Toch zalfde het Australische enfant terrible op het einde. “Iedereen maakt fouten, sommigen van ons verliezen het soms helemaal, maar ik denk dat we elkaar daar dan op moeten terechtwijzen.”

Australië

Over hoe zijn thuisland de pandemie heeft aangepakt sprak Kyrgios erg lovend: “Ik denk dat Australië als land heel goed is omgegaan met de pandemie. We zijn als natie samengekomen en hebben goed gewerkt. In Melbourne hebben ze goed werk verricht met de bubbels, mede dankzij de autoriteiten die niet versoepelen en iedereen in het gareel houden.” Tot slot voegde Kygs er nog aan toe dat als iedereen de pandemie zoals Australië had aangepakt we nu in een heel andere positie hadden gezeten.

Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws