Home » ITF » Licht aan het einde van de blessuretunnel voor Vanhoutte: “Ik kan terug pijnvrij tennissen”

Licht aan het einde van de blessuretunnel voor Vanhoutte: “Ik kan terug pijnvrij tennissen”

Licht aan het einde van de blessuretunnel voor Vanhoutte: “Ik kan terug pijnvrij tennissen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Begin dit jaar vertelde Chelsea Vanhoutte aan Tennisplaza dat ze lang zou moeten revalideren nadat ze een blessure opliep aan haar rechterhiel. Maanden later is er eindelijk zicht op beterschap. “Ik ben langzaam opnieuw aan het opbouwen”, vertelt ze ons.

Begin november 2019 blesseerde Vanhoutte zich op het ITF-toernooi van Cancun (Mexico, W15) aan haar rechterhiel. Afgelopen donderdag kon de Belgische belofte voor het eerst terug een balletje slaan en dat deed deugd. “Ik kan nog niet echt lopen, maar het ging goed en het belangrijkste is dat ik pijnvrij kan spelen”, vertelt ze als we haar vragen om een reactie.

“Bij de kine loop ik af en toe wel al en dat gaat goed. Nu moeten we langzaam opbouwen, want deze blessure kan heel snel terugkomen als je te snel gaat.”

Fietsen en studeren

De voorbije maanden vulde Vanhoutte voornamelijk met fietsen en studeren. “Ik kon en mocht niet echt iets anders doen, dus ik ben elke dag een uurtje gaan fietsen. Daarnaast spendeerde ik heel wat tijd aan het studeren voor mijn examens. Ik volg een opleiding Sportmanagement aan Thomas More.”

Pas sinds kort boekt de Belgische opmerkelijke vooruitgang in haar revalidatie, zo vertelt ze. “Ik heb deze blessure al sinds november vorig jaar en ben bij verschillende dokters en kine’s langs geweest. Veel vooruitgang werd er niet geboekt, tot ik een maand geleden Matthias Steenwerckx van Move to Cure leerde kennen. Sinds ik bij hen zit, verloopt het revalideren sneller.”

Toekomst

Vanhoutte kende een erg sterk 2019, maar kreeg dus vooralsnog niet de kans om ook dit jaar te schitteren. Haar doel blijft wel om zo snel mogelijk terug toernooien te kunnen spelen. “Ik heb nog niet echt een idee wanneer dat gaat kunnen. Een goede opbouw is nu het belangrijkste zodat ik op het terrein kan beginnen lopen en punten spelen. Aangezien ik negen maanden out ben geweest, gaat het tijd kosten om terug op niveau te komen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws