Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Liebens maakt indruk op BNP Paribas Fortis Diamond Games

Liebens maakt indruk op BNP Paribas Fortis Diamond Games

Liebens maakt indruk op BNP Paribas Fortis Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-332) heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatiesronde van de BNP Paribas Fortis Diamond Games (Premier, $ 731 000). Tegen de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-158) stuntte ze in twee sets.

Liebens had een wildcard nodig van de organisatie om te kunnen deelnemen aan de kwalificaties van de Diamond Games. Door de bijna tweehonderd plaatsen die Liebens en haar tegenstreefsters scheiden op de ranglijst, begon de Belgische dan ook duidelijk als underdog. Voor een thuispubliek zorgde de 20-jarige echter voor een aangename verrassing.

Nadat Liebens Mestach en Mertens al had moeten zien afdruipen, was Liebens extra gemotiveerd om het goed te doen. Ze kwam heel geconcentreerd uit de kleedkamer en met een ijzersterke eerste service (al lag het servicepercentage wat aan de lage kant) en forehand nam ze de wedstrijd meteen in handen. Ook Krejcikova was onder de indruk – getuigen daarvan de “wow”-uitroep van de Tsjechische na een zoveelste winner van Liebens – en was al snel op achtervolgen aangewezen. Toen Liebens de eerste set wou uitserveren bij 5-3 liep het nog even mis, maar met een nieuwe break was het even later alsnog raak: 6-4.

Liebens bleef ook in de tweede set onbevreesd spelen en op de belangrijke momenten kon ze telkens nog dat tikkeltje meer. Op haar eigen opslag werd ze ongenaakbaar en zelf had ze aan twee breakpunten genoeg om één break te pakken. Met 6-3 plaatste ze zich knap voor de tweede kwalificatieronde. Daarin neemt ze het op tegen de Italiaanse Gioia Barbieri (WTA-118).

De Belgische Klaartje Liebens heeft de tweede kwalificatieronde op de WTA Diamond Games bereikt.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws