Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Liebens stunt opnieuw met mooie zege

Liebens stunt opnieuw met mooie zege

Liebens stunt opnieuw met mooie zege

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-332) blijft verbazen op de de BNP Paribas Fortis Diamond Games (Premier, $ 731 000). In de tweede kwalificatieronde ging ze knap voorbij Gioia Barbieri (WTA-203).

Klaartje Liebens kreeg een wildcard voor de kwalificaties en maakte in de eerste ronde indruk met haar zege tegen Barbora Krejcikova. In de tweede kwalificatieronde wachtte een duel met de Italiaanse Gioia Barbieri (WTA-203), die meer dan honderd plaatsen hoger op de WTA-ranking staat.

De 20-jarige Liebens startte heel sterk aan de match en kwam meteen op een 2-0-voorsprong. Daarna vocht Barbieri terug tot 2-2 maar onze landgenote verzilverde opnieuw een breakpunt en kwam 5-3 voor. Liebens kon de set niet afmaken en liet Barbieri terugkeren tot 5-5. Bij 6-5 op de opslag van Barbieri veroverde Liebens drie setpunten en door een dubbele fout van haar opponente pakte onze landgenote de eerste set met 7-5.

In de tweede set maakten Liebens en Barbieri er een mooi en spannend spektakel met lange rally’s van. Tot 3-3 bleven beide speelsters aan elkaar gewaagd. Bij 3-3 brak de 23-jarige Italiaanse evenwel door de opslag van Liebens en kreeg onze landgenote een medische time-out voor een probleem aan de buikspieren. Barbieri kon bij 5-4 de tweede set uitserveren maar Liebens kwam op een 0-40-voorsprong en pakte meteen haar eerste breakpunt. Liebens bleef voortgaan op haar elan en snelde naar 7-5 in de tweede set.

Liebens was heel tevreden met haar plaats in de derde kwalificatieronde: “Ik ben super blij met mijn zege.”, benadrukte ze. In de derde ronde moet ze mogelijk in een Belgisch duel spelen tegen de winnares van de match tussen onze landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-200) en de Duitse Carina Witthoeft (WTA-90). “Ik hoop er heel hard op dat ik op de hoofdtabel geraak.”, glunderde Liebens na de wedstrijd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws