Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Liebens wint Belgisch duel van Bonaventure en haalt de hoofdtabel op de Diamond Games

Liebens wint Belgisch duel van Bonaventure en haalt de hoofdtabel op de Diamond Games

Liebens wint Belgisch duel van Bonaventure en haalt de hoofdtabel op de Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-332) heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de BNP Paribas Fortis Diamond Games en vervoegt zo Kirsten Flipkens (WTA-59), Yanina Wickmayer (WTA-66) en Alison Van Uytvanck (WTA-102) op de hoofdtabel. Ze haalde het van Ysaline Bonaventure (WTA-200) na een spannende driesetter.

Liebens startte als underdog aan deze partij. Ze staat namelijk maar liefst 132 plaatsen lager gerangschikt dan Bonaventure. Ook in haar twee vorige wedstrijden begon de 20-jarige Tiense als underdog aan de wedstrijd. In haar eerste ronde won ze van de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-159) en in de tweede ronde versloeg ze de Italiaanse Gioia Barbieri (WTA-203).

Het was de 20-jarige Bonaventure die het sterkst startte aan de wedstrijd. De linkshandige Bonaventure domineerde de rally’s met haar sterke forehand en dwong Liebens tot fouten. De eerste set ging dan ook vlot met 6-2 naar Bonaventure. De 20-jarige Liebens vocht echter terug en in het vierde spel van de tweede set kon ze de eerste break forceren. Ze gaf het niet meer uit handen en won de tweede set gemakkelijk met 6-1. Een derde set moest dus beslissen wie de vierde Belgische op de hoofdtabel ging worden. Beide meisjes waren in de derde set aan elkaar gewaagd en pas bij 4-4 brak Liebens door de service van Bonaventure. De Luikse brak meteen terug en het stond terug gelijk. Er volgden opnieuw 2 breaks en dus ging een tiebreak de beslissing brengen. Spannender kon dus niet. Liebens was de Belgische die aan het langste eind kon trekken en de tiebreak en kwalificatie binnenhaalde met 7-3.

Tijdens het on court-interview vertelde Liebens aan Stijn Vlaeminck dat ze heel blij was. “Ik had dit nooit verwacht op voorhand. In mijn eerste match was ik enorm zenuwachtig, maar ik had veel steun van het publiek en dat geeft een extra kick.”, zei ze.

Liebens staat zo voor de eerste keer in haar carrière op de hoofdtabel van een WTA-toernooi. Later vandaag wordt geloot wie haar tegenstandster wordt.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws