Home » Exhibitie » Lopez: “De US Open moet doorgaan, ook zonder Federer, Nadal en Djokovic”

Lopez: “De US Open moet doorgaan, ook zonder Federer, Nadal en Djokovic”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Feliciano Lopez vindt dat de US Open moet doorgaan, ook zonder grote tennisnamen. “Ik zal spelen”, klinkt het vastberaden.

De 38-jarige Spanjaard, die momenteel aan de slag is op de Ultimate Tennis Showdown, vindt dat de US Open niet moet afhangen van alleen topspelers. “Ik denk dat ze maar al te goed weten dat er heel wat spelers niet willen afzakken naar New York. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als alle grote namen deelnemen, maar het toernooi mag niet afhangen van twee of drie spelers. Het is tijd dat men aan iedereen denkt.”

“Vergeet niet dat de ATP worstelt met financiële issues als toernooien niet doorgaan. Dit duurt al vier of vijf maanden, dat is héél lang. We moeten terug in actie komen.”

Begrip

Lopez benadrukt dat hij de beslissing van de Big Three wel respecteert. “Als zij niet naar New York willen afzakken, heb ik daar begrip voor”, klinkt het, “maar ik vind dat de US Open moet plaatsvinden. Voor de meerderheid van de spelers.”

Het is nog maar de vraag of de US Open kan doorgaan. Momenteel liggen er drie scenario’s op tafel.

Eerder lieten Djokovic en Nadal weten niet te staan springen om de US Open te spelen als het toernooi doorgaat. Federer komt sowieso niet meer in actie dit seizoen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS